CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Hermansen Bike ONE & TEN Hermansen Bike ONE & TEN
Bang&Olufsen designer bag anderledes elcykel der markerer dansk cykeldesign som et ikon og statement. Hermansen Bike ONE & TEN

Hvad har kunst og cykler med hinanden at gøre ? Ikke så lidt og et stadigt større antal producenter af niche cykler har fået øjnene op for at kundekredsen for deres unikke produkter skal søges  et andet sted end hos den lokale cykelsmed.

Set med disse øjne er det derfor  egentligt ikke overraskande at finde en dansk udviklet kompaktcykel på display på et kendt kunstmuseum i Nordsjælland.

Anders Hermansen er nu ikke en hr. hvem som helst. Som chefdesigner for Bang & Olufsen gennem mere end 20år har han sat sit umiskendelige præg på det nordjyske Hi-Fi mærke og ført traditionen videre fra Jacob Jensen der for alvor gjorde B&O kendt i udlandet.

Anders Hermansen har altid haft en stor interesse fra cykler der indirekte også smittede af på  B&O’s produkter. Således har hans Earset 3i gennem mange år været det foretrukne kommunikations redskab blandt profesionelle cykelryttere i verdens hårdeste etapeløb.

Med ONE og TEN har Hermansen konstrueret et par små kompakte elcykler der skiller sig ud fra mængden med et markant anderledes design.  Hvor de etablerede cykelbrands er endog meget langsomme til at komme op i gear og lancere nyskabende produkter, der i højere grad tilgodeser den udvikling som er igang i alverdens storbyer omkring eMobilitet, er det fra de små vi skal se innovationen.

I fremtidens storby miljø hvor folk i højere grad vil benyttet sig af forskellige transportformer på kryds og tværs er der ikke brug for traditionelle cykler med store hjul og mega tunge batterier og elmotorer med stor rækkevidde, men derimod smart designede minicykler med lav vægt og minimal motor assistance.

Et klassiske stålstel men med kun 20″ hjul og et motorsystem der er yderst minimalistisk enten med et gear eller med 10 gear.  Stellet er med tilstrækkelig slope til at det kan benyttes  af alle uanset køn.  Den lave vægt og det kompakte design gør at den let at have med  i offentlig transport. Minimalist motorsystemet har en rækkevidde på 30 km hvilket er rigeligt til byen.

Red Dot Design Award 2021
ONE har netop modtaget den fornemme Red Dot Design Award,  hvor juryen bl.a udtaler:  “Hermansen elcyklen nyfortolker cyklen på en original måde. Dens design er iøjnefaldende og den giver rytteren en overraskende let og manøvredygtig følelse.”

Link

 

CYKELPORTALEN