CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Første cykellygte klarer test - Dansk Varefakta

Flere har gjort forsøget, men nu er det en kendsgerning. Den første cykellygte med Varefakta har set dagens lys.
Det er den såkaldte Hartinger-lygte som efter en laboratorietest har klaret de almindelige krav i Dansk Varefakta Nævns forskrifter for cykellygter.

Det betyder, at lygten vil kunne tåle, at man taber den i frostvejr, og selv de mere fummelfingrede skulle være på sikker grund.

Efter at have ligget i fem graders frost i 24 timer er Hartinger-lygten blevet tabt 12 gange på et betongulv fra en halv meters højde uden at gå i stykker.

Grunden til, at lygten har været frosset ned, er, at det plastmateriale cykellygter almindeligvis er fremstillet af, lettere går i stykker, når det fryses ned. Men eftersom testen skal vise om lygten kan klare almindeligt dagligdags brug, er den afprøvet under en temperatur, som mange cykellygter kommer ud for i den mørke tid.

Lygtens lysstyrke er desuden testet, så man kan blive set både forfra, bagfra og fra siden i den afstand loven foreskriver i minimum otte timer. Så længe skal lygten nemlig minimum kunne lyse med konstant styrke, for at blive godkendt.

Tænd-og sluk-mekanismen er desuden afprøvet 100 gange, uden at det gik ud over funktionsevnen. Og der følger brugsanvisning og varedeklaration med på dansk.

Producenten bag den godkendte lygte oplyser, at lygten forhandles af cykelhandlere over det meste af landet.

Vi er blevet lovet et sæt til test, som du snart kan læse her:

Hartinger

CYKELPORTALEN