CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Håndbygget HighTech Håndbygget HighTech
Bespoked bød på andet end de klassiske håndbyggede stål- og titanium rammer... Håndbygget HighTech

Selvom størsteparten af de viste cykler på dette års Bespoked var i de klassiske materialer, stål og titanium, havde der også indsneget sig nogle stelbyggere, hvis cykler afspejler den nyeste teknologi ud i kunsten af bygge individuelle cykelrammer.

Métier Vélo
Jamie White arbejder i titanium og kulfiber. Kulfiberrørene er samlede med 3D printede titaniumsmuffer, som er helt individuelle i forhold til den rammegeometri han og kunden er blevet enige om.

Ved at samle kulfiberrørene med muffer opnår han fuld frihed omkring individuel tilpasning. Jamie White bygger en ramme af gangen indenfor landevej, cross og gravel segmentet, så du skal regne med nogen leveringstid hvis du har mod til at kaste dig ud i sådan et projekt.

Prismæssigt ligger en ramme mellem 6 og 8.ooo USD. Komplette cykler fra 16.000 USD men så får du også en unik cykel.

Bastion
Australske Bastion arbejder også i kulfiberør  og titaniumsmuffer. I modsætning til Metier er mufferne støbt af magnesiumpulver og der benyttes et honeycomb struktur for at gøre dem meget stive og lette.

Finish og sammenføjningen mellem rør og muffer er udsøgt flot udført. Selvom alle cykler er CustomMade er produktionsprocessen alligevel noget mere automatiseret end hvad vi er vant til fra denne kant.

I første omgang arbejder Bastion med landevejs- og crossrammer. Prismæssigt starter de ved godt 8.500 AUD.

Calfee Design
Californiske Greg Calfee var blandt de første til at kaste sig ud i cykelrammer af Bambusrør. Det er der kommet en mængde spændende designs ud af.  På Bespoked koncentrerede han sig om at vise sin nyeste udgave af LunaPro, der nok er en af de billigste ægte Custom built kulfiberrammer på markedet.

Som de andre producenter bruges muffer og løse rør, for fuldstændig at kunne styre alle målene. Mufferne er i støbt kulfiber, og den færdige rammen bages i slutprocessen så den i praksis opfører sig som en monoque struktur. Luna kan specificeres som landevejsracer med eller uden disk, crossramme eller fixie. Prisen starter ved godt 2.500 USD.

Tsubasa Bicycles 
Tsubasa arbejder i kulfiber men med meget forskellig overfladestruktur for at give dem sit helt unikke kendetegn.  The Crow blev premieret som bedste Campagnolo bestykkede cykel.

Med the Bee har Tsubasa konstrueret en kevlar forstærket kulfiberramme, med statur og udseeende som de klassiske stål/titaniumsramme, med smalle tynde rør, der signalerer elegance og fart. En sand fornøjelse at lægge øje på langt fra de lidt klumpe dumpe look “ordinære” kulfiberrammer stadig har. Prismæssigt kan man sammensætte sin egen ramme fra godt 4.000 Euro.

Link

 

CYKELPORTALEN