CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Håndbyggede cykler i Dresden Håndbyggede cykler i Dresden
En dansk og fransk fortolkning af Bespoked cykler fra dette års messe i Dresden Håndbyggede cykler i Dresden

Cykelportalen måtte desværre fravælge Bespoked messen i Dresden, selvom det var en af de cykelmesser vi havde set mest frem til at besøge i 2023.

En dansk og fransk fortolkning af begrebet Bespoked på hver sin unikke måde

Vore trofaste læsere skal naturligvis ikke snydes. Vi har bladret lidt i nyhedsstrømmen og fundet nogle produkter der med vores cykelbriller ser spændende og anderledes ud.  Vi lægger ud med to producenter der hver især repræsenterer yderpunkterne i håndbyggede cykler, fra dyrt og lirens til genbrugt og charmerende…

Woodalps Wooden Bikes
Træ er et af de natur materialer der aldrig går af mode og bruges og genbruges i en uendelighed i nye udformninger. For nogle gælder det om at forarbejde og konstruere cykelstel ved hjælp af gamle forarbejdningsmetoder, mens det for andre er nyeste teknologi og maskinpark der er i fokus.

Ved foden af de franske alper ligger Woodalps der fremstiller de smukkeste cykler i træ ved hjælp af nyeste teknologi og en moderne automatiseret CNC maskinpark.

Woodalps er cykler for dem som ønsker noget unikt og helt usædvanligt. For nogle måske mere et samlerobjekt end en brugsting, selvom cyklerne er konstrueret og certificeret til hårdhændet brug på lige cykelfod med alle industrialiserede cykelstel. Du kan læse og se mere på Woodalps officielle hjemmeside:

Woodalps Wooden Bikes

Starfishcycles
Danske Tore Juncher Jørgensen’s følger en helt andet cykelsti med ombyggede gamle cykelstel, der er et herligt indspark i cykelverdenen af nyt og smid væk. Han tager udgangspunkt i gamle cykelstel og ombygger dem og herved giver dem et andet liv. En i vores cykeloptik ægte og reel måde at vise bæredygtighed, samtidig med at du som cyklist får glæden ved at eje en helt unik cykel kreation. Hans slogan er “Soft Bikes for Soft People” og hans jongleren med svejseflammen levner masser af plads til lidt “småskøre” indfald og firnurligheder, du garanteret ikke finder på en dusinvare der smides over desken hos din lokale cykelforhandler.

Læs mere om Tore og hans cykler på Søstjernecykler /Starfishcycles


Vil du svælge i flere unikke cykler og flotte fotos så kik forbi  Bikepacking.com flotte foto reportage her:

12 stunning bicycles from Bespoked 2023

 

 

CYKELPORTALEN