CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Den 16 Juni 2012 starter 4 udgave af Grensteintrophy. Et mountainbike eventyr langs den tidligere indre-tyske grænse som siden starten er vokser i popularitet. Dette...

Den 16 Juni 2012 starter 4 udgave af Grensteintrophy. Et mountainbike eventyr langs den tidligere indre-tyske grænse som siden starten er vokser i popularitet. Dette er bl.a en af ​​grundene til at ruten i år er ændret.

Indtil videre har 50 mountainbikere tilmeldt sig. En fordobling i forhold til sidste år. Løbet som er 1300 km,  løber langs den gamle øst/vest tyske grænse og er et løb helt uden hjælp. Rytterne er 100 % selvforsynenede og selvhjælpende hvilket naturligvis stiller nogle specielle krav til udrustning og udstyr.

På hjemmesiden www.grenzsteintrophy.de kan alle interesserede finde flere oplysninger:  Med fælles start og GPS spor er der herfra helt individuelt hvordan de enkelte ryttere når frem til målet i sydtyskland.  Nogle sover i telt andre under åben himmel, eller mere luksusriøst på hoteller.

Reglerne er simple: Alt udstyr der vil være behov for under rejsen, skal rytteren selv transporterere. Ruten skal tilbagelægges med pedalkraft eller på gåben der hvor man ikke kan cykle. Enhver form for “pre-planlagning” som hotelreservation eller anden hjælp er ikke tilladt eller ikke hjælp fra venner undervejs.

Ny rute i  2012
De første tre år var ruten  så nøjagtige som muligt på den tidligere grænse strimmel. Det betød at ruten tit var ekstremt krævende. I år er ruten markedet indenfor en 15 km bred korridor. Det giver en god kombination af stier, grusveje og asfalterede veje.

Link

CYKELPORTALEN