CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Great North Trail Great North Trail
Ny 1300 km lang offroad cykelrute fra Midt Endland til det nordligste punkt i Skotland Great North Trail

Godt nyt for eventyrlystne cyklister med trang til fantastiske naturscenerier Off The Beaten Track.  Cycling UK har netop offentliggjort en godt 1300 km lang cykelrute fra Midt England omkring Derbyshire til det nordligste punkt i Skotland.

Ruten går for 98 % vedkommende af næsten trafik fri veje og hovedsaglig på ikke befæstede veje og stier. De sidste procent er på mindre biveje. Med godt 1300 km og mere end 16.000 højdemeter, er det lidt af en udfordring. Men den kan naturligvis cykles i etaper. Til gengæld belønnes den vedholdne cyklist med imponerende landskaber og store vidder. Specielt den nordlige del af ruten er som oplagt til Bikepacking.

Ruten er bedst velegnet til kørsel på en Mountainbike eller en rigtig Gravelbike med de rette hjul/dæk ikke de der look alike crossere :o).

Fotos: Rob Spanring og Max Darkins

Ruten er opdelt i 8 sektioner med strækninger på mellem godt 80 og 260 km som kan tilbagelægger på mellem 2 og 5 dage.  Specielt ruten i Skotland indbyder til selvforsynende Bikepacking, men naturligvis kan man finde kost og logi undervejs, hvis man ikke gider ligge på den bare jord og komme til at lugte af Ged, for dem der  ønsker dette. Der findes masser af udførlig information, ruteforløb og tips på Cycling.UK . hjemmeside

På nedenstående link finder du et GPX spor og kort/ruteprofil. Ruten er en sammenføjning af eksisterende ruter og spor. Et detaljeret online rutekort findes her

Cykelportalens gamle redaktør har tænkt sig at prøve kræfter med ruten næste sommer. Hvis nogen kunne have lyst at gøre ham selskab, så smid en mail.

Link

CYKELPORTALEN