CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Gravel på spansk Gravel på spansk
Orbea Terra 2022 er den spanske cykelproducent seneste fortolkning af gravelbiken og helt uptodate med masser af komfort og plads til brede dæk... Gravel på spansk

2022 udgaven af Orbea Terra afvinger allerede i standard trim,  alle de rigtige bokse hos mange gravel cyklister, der går op i at være helt fremme i cykelskoene med de nyeste tendenser, i cykelbranchens seneste omsætningsbarn, der har gjort et gevaldigt indhug i mountainbikens og racercyklens domæner.

Alligevel giver Orbea den lige en tand ekstra ved at udbyde Terra i deres  MyO customisation værktøj hvor du kan vælge farver på både ramme og forgaffel endda med særlige decals og navn hvis dette ønskes. Også komponentpakken kan sammensættes individuelt, alt sammen naturligvis mod en merpris.

I følge Orbea har den nye Terra kun navnet tilfælles med den tidligere crossmodel. Alt er redesignet og tiltænkt gravel/bikepacking.  Orbea siger selv den er tiltænkt tre typer: fast all-day “true” gravel riders, “explorers” og “adventurers” Det var dog ikke helt nok for de kære Spaniolere som yderligere tilføjer at kontrol, komfort og hastighed på alle typer underlag har været i fokus.  Noget vi aldrig har hørt før :o)

Helt i tidens ånd er grundskelettet Orbea’s egen lagdelte OMR kulfiber som består af forskellige lag med forskellige egenskaber.  Rammen vejer 1130 gram plus godt 400 gram for forgaflen også i kulfiber.

Den maksimale dækbredde er øget til 700 x 45 mm, men det asymmetriske kædestag gør det muligt også at sætte  650 x 50 mm dæk på. Samtidig er rammen også i stand til både at bruge x1 og x2 geartrain setup.

Rammen har fået sit eget lille bagagerum i skrårøret under flaskeholderen til opbevaring af slanger, pumpe m.m. På undersiden er rammen beskyttet af en hård plastikplade mod stenslag samtidig er der alt hvad du kan forvente af en moderne gravelbike mht til bøsninger til tilbehør både på ramme og forgaffel.

Prismæssigt starter et løst rammekit fra omkring de kr. 20.000,- ( de endelige danske priser er ikke bekræftigiet)  De første modeller skulle ramme nøglemarkeder allerede i næste måned, mens den helt store udrulning nok først kan forventes et godt stykke ind i 2022.

Link

 

 

 

 

CYKELPORTALEN