CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Et nyt Rabobank-Giant Off-Road Team og et udvidet Giant Factory Off-Road Team vil indeholde nogle af de bedste Cross-Country og Downhillryttere. Lelystad, Nederlandene (15...

giant01
Et nyt Rabobank-Giant Off-Road Team og et udvidet Giant Factory Off-Road Team vil indeholde nogle af de bedste Cross-Country og Downhillryttere.

Lelystad, Nederlandene (15 februar 2010) – Med tilføjelsen af det helt nye Rabobank-Giant Off-Road Team, som vil fokusere på VM i XC og cykelcrossløb, samt et udvidet Giant Factory Off-Road Team, øger Giant dramatisk sin synlighed i mountainbike felterne i 2010.

Giant har samlet en bred gruppe af off-road ryttere, herunder OL-deltagere, Verdensmestre og Freeride stjerner. Alle spiller afgørende roller i Giant’s fortsatte engagement i at udvikle og afprøve deres Maestro affjedringscykler, XTC hardtails og TCX cykelcross cykler i den krævende professionelle konkurrence.

Den nyeste del af Giant’s off-road-program er Rabobank-Giant Off-Road Team. Med fire fuldtidsansatte XC Racers, herunder den amerikanske olympiske Adam Craig. Dette vil være en helårlig global aktivitet med XC ryttere i mountainbike sæson og cykelcross ryttere i efteråret og vinteren.

giant02
“Fra en atlet’s synspunkt, er det den ideelle opsætning,” siger Craig. “Der er visse ligheder mellem XC mountainbike og cykelcross, og der er altid nogle ryttere som kører begge discipliner. Så at strukturere det under ét team giver god mening. ”

For 2010 sæsonen vil Craig få følgeskab af en trio af unge talentfulde XC kørere: Emil Lindren (Sverige), Fabian Giger (Schweiz) og Henk Jaap Moorlag (Holland). Alle er alle under 25 år og på vej op gennem rækkerne i World Cup XC konkurrence.

“Jeg er begejstret for at Giant optrapper sit engagement gennem det nye partnerskab med Rabobank på off-road siden,” tilføjer Craig. “Begge brands har været dybt engageret i cykelsporten gennem mange år, så det er en ære for mig at være en del af dette nye partnerskab.”

giant04
Giant Factory Off-Road Team udvider

Ud over det nye Rabobank hold, udvider Giant’s Factory Off-Road Team i 2010. Udvidelsen omfatter to nye Downhill topryttere, der vil konkurrere globalt på World Cup løbene: Dobbelt Amerikansk Downhill mester Duncan Riffle og 18-årige Britiske Downhiller Danny Hart, vinder af 2009 World Cup DH Junior-serien og bronze medaljevinder i 2009 World Junior Downhill Mesterskabet.

Riffle, 23, er i øjeblikket placeret som nummer 21 på UCI’s Downhill rangliste og ser frem til at fokusere på de mest prestigefyldte internationale downhill begivenheder.

“Jeg har altid været en fan af Giant cykler, og jeg kan ikke vente med at køre World Cup 2010-serien på den nye Giant Glory,” sagde Riffle. “Hvis det skal lykkedes til World Cup løbene, skal du have det rigtige udstyr og den rette støtte, og det ved jeg at jeg vil have”

De øvrige Giant Factory Off-Road Team ryttere med en global dagsorden er 2008 Red Bull Rampage sølvmedaljevinder Kurt Sorge. Den 21-årige canadier har udviklet sig til en legende i slopestyle og freeride konkurrence og vil deltage i de største freeride konkurrencer og film i 2010.

Fire andre Giant Factory Off-Road Team ryttere vil have et kontinentalt fokus i 2010. Den ene er australske Jared Rando, en australsk DH og slalom rytter, der fik medalje i både Sea Otter Classic og Crankworx stævnerne sidste år. Rando vil fokusere på de australske og nordamerikanske begivenheder og vil fortsat spille en vigtig rolle i Giant’s produktudvikling.

giant05

Tre ”gamle” Giant kendinger fortsætter på Giant’s Factory Off-Road Team. Tidligere amerikanske Nationale mester Carl Decker og Kelli Emmett vil hver fortsat fokusere på nordamerikanske XC og Super D væddeløb, og den britiske OL deltager Oli Beckingsale vil konkurrere først og fremmest i Storbritannien og i europæiske XC stævner.

Med to hold som begge kører alle større begivenheder i mountainbike, ser Giant frem til sit største år off-road konkurrence.

Rabobank-Giant Off-Road Team:

Adam Craig (USA), XC, ST

Fabian Giger (Schweiz), XC

Henk Jaap Moorlag (Holland), XC

Emil Lindren (Sverige), XC

Giant Factory Off-Road Team:

Oli Beckingsale (Storbritannien), XC, ST

Carl Decker (USA), XC, ST, Super D

Kelli Emmett (USA), XC, ST, Super D

Danny Hart (Storbritannien), 4X, DH, DS

Jared Rando (Australien), 4X, DH, DS

Duncan gennembladre (USA), 4X, DH, DS

Kurt Sorge (Canada), Freeride

giant03

Læs og se mere her

CYKELPORTALEN