CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Verdens største cykelproducent igen i Danmark

Giant blev grundlagt i 1972 i Taiwan og kan næste år fejre 35 års fødselsdag i en position som verdens største cykelproducent repræsenteret på syv kontinenter, i over 50 lande og 10.000 butikker. Programmet dækker alt lige fra BMX og race til MTB og El-cykler. Med fire fabrikker fordelt i Taiwan, Kina og Europa, nogle af branchens dygtigste ingeniører samt mest kreative marketingsfolk, kontrollerer Giant selv hele værdikæden og kan dermed agere efter globale trends, men også lokale strømninger. Giant kalder det ”Global with a local touch” hvilket bl.a. ses af, at der findes individuelle sortimenter for stort set alle markeder. Sortimenter som er tilpasset en lokal trend, særlige geografiske forhold osv.
Mange husker stadig Giant for introduktionen af de første racerstel med slope-geometri som bl.a. blev benyttet af det hedengangne ONCE mandskab med Laurent Jalabert i spidsen. Slope filosofien har Giant holdt fast i og de cykler tyske T-Mobile med Jacob Piil på holdet og Brian Holm som sportsdirektør kører på frem til 2010 benytter stadig filosofien.
Ud over de cykler der produceres med Giant-logoet på fremstiller Giant også cykler for en række af markedets andre aktører. Faktisk bruges ca. 30 % af Giants kapacitet på at fremstille cykler til andre. Det skal her nævnes at der udelukkende produceres til andre seriøse aktører på markedet og ikke de meget billige supermarkedscykler af ofte svingende kvalitet.

Kenn Nygaard er manden som skal være med til at genopbygge Giant i Danmark. Kenn er uddannet i eksportøkonomi og som fysioterapeut, men har siden 2001 arbejdet hos EnergySport ApS som sælger og Kenn er et kendt og vellidt ansigt blandt de danske cykelhandlere.
Kenn Nygaard har selv en baggrund som cykelrytter på absolut højeste niveau og var således en del af det danske landshold i ’87 og ’88. Det betyder bl.a. at Kenn har et andet forhold til produkterne end de fleste andre.

Ambitionen for Kenn’s arbejde er at Giant skal opnå en position som nr. 1 eller 2 når det gælder omsætning på det danske cykelmarked med en markedsandel på minimum 10 %.

Giant er ikke alene producent af cykler, men som en naturlig konsekvens deltager de også i det lobbyarbejde der foregår på de bonede gulve for kort sagt at fremme brugen af cykler. Dette arbejde foregår bl.a. gennem ETRA som er den europæiske organisation for detaillister i tohjulsbranchen med Erik Oddershede som næstformand.

Giant Danmark

CYKELPORTALEN