CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Giant Bicycles vinder en IF Design Gold Award Giant Bicycles vinder en IF Design Gold Award
Giant Momentum Halfway løser nogle af de problematikker mange foldecykler lider under. Giant Bicycles vinder en IF Design Gold Award

Foldecyklen er blevet voksen,  men mange lider stadig under nogle grundlæggende problemer primært med håndtering sammenfoldet.

Med Momentum Halfway har et kinesisk design bureau konstrueret en anderledes foldescykel for Giant  hvor de har prioriteret håndtering sammenfoldet højere end fysisk størrelse.

Ved at udstyre cyklen med monoophængte hjul kan den foldes tæt sammen i et snuptag og automatisk sammenlåses. Den integrerede forbagagebærer fungerer som støttefod. Den sammenfolde cyklen kan let manøveres da hjulene ikke er låst. Bæltedrevet har optimalt træk i alle positioner via et genialt vandret siddende stramme anordning.

I det hele taget virker cyklen færdigudviklet og produktionsklar, men om den kommer i produktion er endnu uvist. Giant Bicycles var tidligere kendt for en række epokegørende designs da de havde den fremsynede designer Mike Burrows tilknyttet deres udviklingsafdeling fra 1993 til 2000. Læs vores anmeldelse af hans biografi her. Vi kan jo kun håbe på at verdens største cykelproducent igen kaster sig over det mere nyskabende inden cykeldesign ikke mindst indenfor det urbane cykelsegment.

IF Designs dommerpanel har heldigvis set det innovative i cyklen og belønnet den med en GOLD Award.

Link

 

CYKELPORTALEN