CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Garmin Edge 810 og 510 Garmin Edge 810 og 510
Garmin var først til at introducere GPS på cykelmarkedet – men de senere år er der kommet mange konkurrenter til, der både er billigere... Garmin Edge 810 og 510

garmin edge

Man kan jo passende stille spørgmålet om det fordi Garmin er så selvsikre og et så veletableret navn, eller at der bare ikke længere er basis for de helt store revolutionerende nyheder på GPS fronten, der kan afstedkomme den helt store mediehype. Fakta er at Smartphonen har gjort sit indtog på et marked som Garmin tidligere næsten havde monopol på, så noget måtte de naturligvis gøre, for i det mindste at holde “status que” og ikke “tabe ansigt”  Forventninger fra specielt tabloi cykelpressen har været store og flere har brugt masser af spalteplads på ligegyldige forudsigelser som viser sig slet ikke at holde stik.

Men det skal bestemt ikke ligge Garmin for last, der er kommet op med et par fine opdateringer der faktisk forsøger at skaber bro mellem den traditionelle cykel GPS og Smartphonen.  For uanset Smartphonens lyksaligheder og “alt i en løsninger”, så er den ikke videre bevendt hvis den skal bruges til daglig hårdhændet trænings- eller konkurencebrug.   Hertil er den stadig for sart og selv med en af de mange bikemounts der udbydes som ekstraudstyr er og bliver den stadig et kompromis. Derfor vil der også i fremtiden være et marked for de “professsionelle” GPS cykelcomputere fra Garmin.

garmin edge 510

Edge 510
har fået en touchscreen der er skabt til den konkurrencemindede cyklist, som ønsker de mest nøjagtige og udførlige turdata. Produktet leveres med forbindelsesfunktioner¹ via din smartphone, herunder direkte sporing, vejr og deling via sociale medier. Uanset om dagens aktivitet er træning, løb eller turcykling, indsamler Edge 510 detaljerede oplysninger om turen, som du efterfølgende kan få vist på et kort på Garmin Connect™. Da 510 er kompatibel med GPS- og GLONASS-satellitter, som sikrer hurtigere satellitmodtagelse og forbedret signalfastlåsning, virker den under de mest krævende forhold, såsom i kløfter.

510 registrerer distance, hastighedsmålinger, stigning/nedstigning, stigningsgrad og meget mere. Få det optimale ud af din træning med sensorer, der er kompatible med ANT+™, som måler din puls², hastighed/kadence² og arbejdseffekt³. Funktionen aktivitetsprofiler giver dig mulighed for at tilpasse datafelter og enhedsindstillinger ud fra cykelaktivitet, såsom træning eller løb. Skift profil med et stryg på din touchscreen, og så er enheden konfigureret til at vise de data, du har brug for på den pågældende tur. Når turen er afsluttet, viser 510 alle nye personlige rekorder, såsom længste distance, største stigning og meget mere.

Edge 510 tilbyder en række forbindelsesfunktioner, når den parres med din smartphone (Apple® eller Android™) og app’en Garmin Connect™ Mobile. Du får adgang til udførlige og nøjagtige turdata fra en dedikeret enhed og sparer på telefonens batteri. Edge sporer dataene og sender dem til telefonen via en Bluetooth ® forbindelse. Hold kontakten, og del alle dine turdata med venner, familie og kontakter på sociale medier. Du kan sende en opdatering lige efter turen eller løbet med data om den afsluttede aktivitet. Du opretter opdateringerne via din smartphone og de turdata, der allerede er der, takket være grænsefladen med Garmin Connect Mobile.

Funktionen til direkte sporing lader venner og familie følge dine løb og træningsaktiviteter i realtid. Inviter følgere ved hjælp af e-mail eller sociale medier, så de kan se dine direkte data på Garmin Connects sporingsside. Når de modtager din e-mail-invitation, kan de klikke for at følge og få vist dine statistikker og din position på kortet.

Få oplysninger om vejrforhold samt vejrudsigter og -alarmer direkte på Edge 510 i realtid, når den er parret med din smartphone og Garmin Connect Mobile. Denne funktion er særlig nyttig på længere ture og sikrer, at din smartphone kan ligge tørt og sikkert i tasken, mens du har de nødvendige vejrdata lige ved hånden.

Nu kan du øjeblikkeligt gemme, dele og analysere hver en detalje af turen. Ved hjælp af app’en Garmin Connect Mobile kan du overføre afsluttede aktiviteter fra enheden trådløst, så snart du er færdig med at registrere aktiviteten. Du vælger, om aktiviteter skal uploades automatisk eller manuelt. Når dine ture er sendt til Garmin Connect, kan dine egne “forbindelser” se dem. Du kan også søge i de ruter og træningssessioner4, der er gemt på Garmin Connect, downloade dem til din smartphone og sende dem direkte til Edge 510 – trådløst. Brug ruter og funktioner i Edge og Virtual Partner® til at køre om kap med dine tidligere aktiviteter i realtid.

Edge 510 er robust, vandtæt og har en batterilevetid på op til 20 timer. Touchscreenen er nem at betjene, selv med handsker på, og når skærmen er våd. Monteringsmulighederne omfatter en ny placering² med fronten udad samt standardmontering med kvart drejning. Enheden leveres desuden med et tøjr, så den ikke rammer jorden, hvis den ryger af cyklen. Prisen bliver omkring de 2500 kr.

garmin edge 810

Edge 810
Edge 810 med touchscreen er designet til cyklisten, der vil have det hele – navigation og avancerede træningsfunktioner i én og samme enhed. Produktet leveres med forbindelsesfunktioner¹ via din smartphone, herunder direkte sporing, deling via sociale medier og vejr. 810 er kompatibel med valgfri detaljerede vej- eller TOPO-kort, så den kan vise dig vej i forbindelse med turcykling, pendleturen eller længerevarende aktiviteter, hvor du kan have brug for indbyggede kort og navigation. Da Edge 810 er GPS-aktiveret, er du sikret nøjagtige data og navigationsfunktioner overalt i verden.

Ud over kortfunktionaliteten registrerer Edge 810 distance, hastighedsmålinger, stigning/nedstigning, stigningsgrad og meget mere. Den er desuden kompatibel med sensorer i ANT+™, som måler din puls², hastighed/kadence² og arbejdseffekt³. Funktionen aktivitetsprofiler giver dig mulighed for at tilpasse datafelter og enhedsindstillinger ud fra cykelaktivitet, såsom kørsel på vej, i bjerge eller turcykling. Skift profil med et stryg på touchscreenen, og så er enheden konfigureret til at vise de data, du har brug for på den pågældende tur.

Edge 810 tilbyder en række forbindelsesfunktioner, når den parres med din smartphone (Apple® eller Android™) og app’en Garmin Connect™ Mobile. Du får adgang til udførlige og nøjagtige turdata fra en dedikeret enhed og sparer på telefonens batteri. Edge sporer dataene og sender dem til telefonen via en Bluetooth ® forbindelse. Hold kontakten, og del alle dine turdata med venner, familie og kontakter på sociale medier. Du kan sende en opdatering lige efter turen eller løbet med data om den afsluttede aktivitet. Du opretter opdateringerne via din smartphone og de turdata, der allerede er der, takket være grænsefladen med Garmin Connect Mobile.

Funktionen til direkte sporing lader venner og familie følge dine løb og træningsaktiviteter i realtid. Inviter følgere ved hjælp af e-mail eller sociale medier, så de kan se dine direkte data på Garmin Connects sporingsside. Når de modtager din e-mail-invitation, kan de klikke for at følge og få vist dine statistikker og din position på kortet.

Få oplysninger om vejrforhold samt vejrudsigter og -alarmer direkte på Edge 810 i realtid, når den er parret med din smartphone og app’en Garmin Connect Mobile. Denne funktion er særlig nyttig på længere ture og sikrer, at din smartphone kan ligge tørt og sikkert i tasken, mens du har de nødvendige vejrdata lige ved hånden.

Nu kan du øjeblikkeligt gemme, dele og analysere hver en detalje af turen. Ved hjælp af app’en Garmin Connect Mobile kan du overføre afsluttede aktiviteter fra enheden trådløst, så snart du er færdig med at registrere aktiviteten. Du vælger, om aktiviteter skal uploades automatisk eller manuelt. Når dine ture er slået op på Garmin Connect, kan dine egne “forbindelser” se dem. Du kan også søge i de ruter og træningssessioner4, der er gemt på Garmin Connect, downloade dem til din smartphone og sende dem direkte til Edge 810 – trådløst. Derefter kan du navigere til starten af ruten og bruge Virtual Partner® funktionen på Edge til at køre om kap med dine tidligere aktiviteter i realtid.

Du finder ikke en bedre cykelcomputer til at vise dig vej på turen. Edge 810 er robust, vandtæt og har en batterilevetid på op til 17 timer. Touchscreenen er nem at betjene, selv med handsker på, og når skærmen er våd. Monteringsmulighederne omfatter en ny placering² med fronten udad samt standardmontering med kvart drejning. Prisen bliver mellem 3500 og 4500 kr.  afhængig af udstyrsmodel.

¹Når den parres med din kompatible Android- eller Apple-enhed.

²Medfølger til visse modeller, sælges separat til andre.

³Når den parres med en energimåler, ANT+.

4Den kommende version af Garmin Connect Mobile giver dig mulighed for at udforske og downloade ruter og træningssessioner fra andre Garmin Connect-brugere.

Link

 

CYKELPORTALEN