CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Fremtidens cykelsadel Fremtidens cykelsadel
Tysk forskningsprojekt bringer den individuelle cykelsadel et skridt videre... Fremtidens cykelsadel

Flere af de større producenter af cykelsadler har idag udgaver af den samme model med forskellig længde og bredde taget ud fra et gennemsnit af de mest forekommende dimensioner på den menneskelige bagdel.  Med udgangspunkt i denne teknologi fører det tyske ingeniør firma Glenpro det nu et skridt videre. Via en model opsamles samtlige date fra personen og omsættes til en helt individuel 3D printet sadel.

Ideen er at denne opmåling skal foregår ude hos den lokale cykelforhandler, iform af siddeaftryk som er afpasset til kundens cykel og sidde position. Herefter sender data til producenten af sadlen som udformer en fuldstændig individuel løsning til kunden.

Firmaet GLENPRO har udviklet softwaren og de har netop afsluttet hele fasen fra opmåling til færdigt produkt i samarbejde med Additive Produktion SKZ i Würzburg, der har stået for selve produktionen af sadlen der er 3D printet i et kunststofpulver (Polyamid) som efterfølgende kan indfarves individuelt til kunden.  Et spændende projekt som bliver interessandt at følge.

Link

CYKELPORTALEN