CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Fra brugte cykeldæk til smart livrem Fra brugte cykeldæk til smart livrem
Cycled Fra brugte cykeldæk til smart livrem

Selvom cyklen scorer højt på bæredygtigheds skalaen, er der stadig plads til forbedringer ikke mindst i genbrug af materieler. CycledYou viste et godt eksempel på den netop afsluttede Cyclingworld Europe, endda i den mere lavpraktiske ende af cykel skalaen.

Genbrug af dæk var et stort hit blandt publikum på Cyclingword Europe i Düsseldorf, hvor der var trængsel dagen lang

CycledYou er et mærke, der samler cykling, håndværk og bæredygtighed. CycledYou er et “upcycling”-projekt, hvor et potentielt affaldsprodukt forvandles til en genstand med et nyt liv. Hver cyklists brugte cykeldæk kan bliver til et unikt bælte.

Hvert år ender millioner af cykeldæk i skraldespanden. Ansvarlighed og bæredygtig levevis  betyder også at producere mindre affald. Tag dit gamle vejslidte dæk, du har svedt og bygget minder på  og forvandl det til et unikt objekt. Dette er hjertet i CycledYou, grundlagt af Luca og Silvio Potente.

CycledYou går et skridt videre mod bæredygtighed, skaber værdi og følelser omkring en genstand, der er svær at skille sig af med, og involverer cyklisten i processen. Begreber der nogle gange desværre er meningsløse, såsom cirkulær økonomi, genbrug og bæredygtighed bliver med CycledYou til praksis, og  giver nyt liv til et produkt, hvis ejerskab på en eller anden måde bliver et symbol på overholdelse af et manifest og en livsstil.

Selv genbrugsprocesser, som nogle virksomheder stiller til rådighed, indebærer en omdannelse af de materialer, der kræver meget energi og udledning af forurenende stoffer.

CycledYou starter nøjagtigt herfra med  viljen til at forlænge levetiden for hvert dæk ifølge genbrugsfilosofien. CycledYou giver faktisk mulighed for at reducere miljøpåvirkningen fra hver cyklist. Dækket er en af  cyklens få forurenende dele og forlængelse af dens livscyklus er den eneste måde at gøre det bæredygtigt på.

Fra affald til talje
Derfor, hvor et produkts liv normalt slutter (i skraldespanden), begynder en ny historie i stedet med et minde indeni. Historien om hver cyklist, indprentet i km’erne af hans/hendes brugte dæk, bliver et unikt produkt takket være det håndlavede transformationsarbejde. Fra hvert dæk vil et unikt bælte blive født, skræddersyet om et langvarigt minde og stort eventyr.

“Med CycledYou involverer vi hver cyklist” forklarer Silvio og Luca. “Deres dæk bliver det bælte, de ønsker, fuldt tilpasset, også udstyret med en NFC-chip, som vil indeholde deres minder: et løb, en tur, en ven, et særligt øjeblik”.

Link

 

CYKELPORTALEN