CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

København bliver stedet hvor Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Cambridge vil provomere et helt nyt cykelkoncept.

Ideen er ikke ny, vi kender princippet fra flere busser og biler hvor bremse energien bliver opsamlet i et svinghjul og brugt igen ved igangsætning.

Men det er første gang princippet skal bruges på et cykelhjul. På sigt vil man integrere princippet med gearnav hvorved udbredelsen vil blive endnu større.

Hjulet er kun en af mange ideer til en samlet koncept kaldet MIT „Smartbiking“ og som efter planen skulle blive endelig lanceret på miljøkonferancen i november 2009 i København.

Smart-Tag-System er kernen i i systemet. der er tale om en lille microchip som kan programeres af cyklisten. bl. a omkirng de steder man cykler. Den skal så kommunikere med f.eks facebook hvorved man kan finde ligesindede cyklister som bevæger sig i det samme område. Komputeren vil også inkludere en GPS som udviklerne anser for en stærk motivationsfaktor for at folk skal tage cyklene. det er meningen at cyklene skal kunne lånes fra 100 stationer rundt omkring i byen.

Et spændnede projekt som du kan læse mere om på MIT hjemmeside.

CYKELPORTALEN