CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Forhandlermesse i nye rammer. Forhandlermesse i nye rammer.
Flot premiere på Bike2Business messen i Københavns Nordhavn Forhandlermesse i nye rammer.

Ankermændene Christian og Ole Ritter vil i samarbejde med Copenhagen Event Company, med den nye Bike2Business cykelmesse, prøve at løfte en tung arv efter Nord Fair cykelmessen, der sidste år besluttede at dreje nøglen om efter 29 år med cykler i Vejle.

Specielt de større cykelgrossister holder i disse år, i stigende grad egne Inhouse messer. Messer som kan gøre selv den mest forhærdede cykelforhandler træt, da det ofte er svært både at afse resourser og tid til at kunne besøge dem alle. Derfor er der stadig et behov, fra specielt nye og mindre grossister og producenter, til et fælles forum, hvor de kan komme i kontakt med potentielle forhandlere.

Docken
De nye rammer var placeret i Københavns Nordhavn, der i disse år undergår en voldsom forandring, med ny industri og boligkvarterer. Helt yderst på Nordhavnstippen ligger Docken som med sin rustikke indretning og flotte udsigt over Øresund gav de flotteste rammer for præsentation af cykler og cykeludstyr. Med 2600m2 var der god plads til de mange udstillere, som alle havde valgt en spartansk stand opbygning, der stod godt til det lidt rustikke interiør med højt til loftet og malerkunst over hovedhøjde.

Nye produkter
En af dem som havde god gavn af den nye messe, og hvis produkt ligger langt fra det ”normale” cykelsegment, var MeMover’s Jonas Eliasson, der glad kunne berette at have fået kontakt til en række nye forhandlere der fremover vil prøve kræfter med hans unikke step løbehjul, der så dagens lys i 2014 efter en succesfuld kickstarter kampagne. Afgjort et niche produkt som kan være en af mange muligheder til at få nye kunder ind i cykelbutikken.

Racercykler og lir er stadig i høj kurs, og udstillingens dyreste cykel stod italienske Basso for, hvis jubilæumsmodel kun produceres i 400 eksemplarer. Med en Aston Martin DB11 som blikfang, signalerer Factor Bikes HighEnd racercykler.

I den anden ende af skalaen viste Kettler en flot designet damecykel med bæltedrev og integreret cykelkurv, mens et gammelt hæderkronet mountainbikemærke Torpado, igen er at finde på det danske marked.

Den engelske cykelhelt David Millar, har lagt navn til en special udgave af den ikoniske Brompton foldecykel, Elcykler fylder meget og der var usædvanlig mange ladcykler repræsenteret, lige fra den klassiske Christiania model til den alsidige Urbane Pil, der med elektrisk hjælpemotor, gør de daglige transportopgaver af både last og børn til en mere overkommelig opgave for de fleste.

Bike&Co er med afsæt i det tyske marked, en indkøbskæde der samler mindre cykelforretninger under mottoet, sammen er vi stærkere. Kæden tæller for nuværende godt og vel 50 danske forhandlere der alle kan nyde godt af fælles indkøbs muligheder og en fælles webportal for online handel.

Børnehjelm med MIPS
Den svenske sikkerhedsteknologi til cykelhjelme MIPS finder nu også indpas i cykelhjelme til børn. Nutcase er blandt de første. En anden cykelhjelm med lys og afviserblink der styres trådløst fra styret blev vist fra Lumos. En tendens som spås en stor fremtid.

Smart tilbehør
En nye generation af farvestrålende cykeltilbehør er på vej ud i butikkerne. Cycloc er en smart måde at hænge sin cykel på væggen i frække farver, mens Urban Proof viste fremtidens elektroniske ringklokke med forskellige lydsignaler. Uden mad og drikke dur cykelhelten ikke. PurePower er dansk og har specialiseret sig i Energiprodukter til den præstationshungrende cyklist.

Udstillere
Bike2Business viste stor bredde blandt de mange forskellige brands der talte:
Babboe, Basso, Bike&Co, BikeParka, Bliz, Brompton, Cycloc, Danske Cykelhandlere, Christiania Bikes, DutchPerfect, EcoRide, Factor, Fondriest, Hövding, Kask, Kettler, Lumos, MeMover, Nalini, Nutcase, Puky, PurePower Strida, Torpado, Urban Arrow, Urban Proof og Woom.

Vi vender tilbage med en gennemgang af flere af de nye produkter, i nær fremtid. Som optakt kan du læse om en ny cykelhjelm i kulfiber her.

Mere info på

 

CYKELPORTALEN