CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Første mountainbike fra Cervelo Første mountainbike fra Cervelo
Cervelo har lidt overaskende lanceret deres første hardtrail mountainbike. En rendyrket Cross Country racer. Første mountainbike fra Cervelo

Det er ikke hver dag, et brand som primært er kendt for deres High End racercykler lancerer en nyhed i en anden kategori. Så uanset hvad du synes om geometri, specifikationer og pris, er den helt nye Cervelo ZHT-5 en stor nyhed

Cervelo lancerer deres første mountainbike, men hvorfor nu og hvorfor en XC Hardtrail ?

Som mærket påpeger, “Cykelløb er cykelløb. Nogle atleter er fantastiske klatrere, nogle er klassiske dieselmotorer, og nogle har en blanding af færdigheder og fitness til også at konkurrere på de højeste niveauer af XC-racing.

Så ZHT-5 er en cykel, der er uforskammet racefokuseret og målrettet mod at vinde langdistance XC løb. Selvom Cervolo primært er kendt for deres racercykler, har de senere år også bevæget sig ind på gravel, så en XC hardtrail er måse alligevel ikke den helst store overraskelse.

Med en kronrørsvinkel på 68,5 grader og cyklens generelle geometri er der afgjort tale om en meget aggressiv cykel. Guy Kesteven udtaler…Uanset hvad, tvivler jeg på, at ‘geometridebatten’ vil påvirke salget en smule. Mærkekraft, parret med elite-racing, vil helt sikkert få Cervelo til at sælge mere, end de kan tjene på det europæiske XC-racingmarked.

Cyklen tilbydes i 2 specifikationer, hvor ZHT-5 XX1 AXS er en fuld XC World Cup-specifikation (minus dropper-post, for hvilken der er en intern kabelføring), og ZHT-5 GX Eagle AXS. Prismæssigt kommer de to cykler til at ligge mellem 5.000 og 9.000 Euro.

Link

CYKELPORTALEN