CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

FlyKly Smart Wheel FlyKly Smart Wheel
Smartwheel er et hjul med motor batteri og elektronik lige til at sætte på en helt almindelig cykel FlyKly Smart Wheel
SmartWheel er et hjul komplet med elmotor, batteri og elektronik, lige til at sætte på ens eksisterende cykel.  Hjulet styres af en app til smartphonen.   Initiativtager til dette spændende produkt er Nick Klansek som oprindelig kommer fra Slovakiet men har boet 10 år i New York.  I 2011 var han med til at starte en elcykelprojekt op i USA.  Sammen med et team har han udviklet SmartWheel som blev søsat i midten af oktober måned som et kickstarter projekt.  Målet var at rejse 100.000 Us dollar, men allerede efter  36 timer var dette mål nået, og status lige nu hvor der endnu er 14 dage tilbage er over 300.000 $. Det betyder at hjulet ud over de mest gængse hjulstørrelser nu også kommer i en 20″ udgave. Nåes det næste mål på 400.000 $ vil der yderligere blive implementeret en motorbremse og skulle de 500.000 $ nåes bliver navet selvlysende.
Det komplette hjul kommer til at veje 4 kg og vil have en rækkevidde på 25 til 50 km afhængig af hastighed. Den endelige produktion af hjulet vil komme til at foregå i Slovakiet.
Smartphone appen der er gratis bliver frigivet i december måned.
smartwheel03

Flyklys Smart Wheel, kan med den tilhørende app kontrollere fart- og distance samt du kan se kort og rejseplanlægger direkte på smartphonen. FlyKly Smart Wheel fungerer også som lås og den indbyggede GPS sender dig position, hvis nogen flytter din cykel. FlyKly App kan også registrere brugsmønstre og -vaner, der registreres gennem hjulets mange sensorer. Ved at sammenkøre data fra andre FlyKly brugere kan app’en foreslå hurtigere og mere sikre ruter, fx gennem morgentrafikken, for at skabe den bedste cykeloplevelse og den letteste vej frem.  Ud over hjulet tilbydes også en Flyklys Smart Light, der kan monteres på cyklens styr og medfølges af en smartphone-holder og -oplader. Hjulet ventes klar til leverting i maj måned 2014 til en pris på godt 3000 danske kroner.

smartwheel05

 

Om FlyKly Smart Wheel
FlyKly Smart Wheel lever efter visionen om at omforme byer bottom-up med miljøvenlige transportløsninger. FlyKly er baseret i Brooklyn, New York, og står bag det første ”Smart Wheel” til cykler, som er et intelligent cykelhjul med elmotor og integreret smartphone-funktionaliteter. Cyklister kan dermed regulere farten over telefonen og få hastigheder vist direkte på telefonens display under kørsel. Smart wheel er det første intelligente hjul til cykler og kan købes via websiden Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/flykly/flykly-smart-wheel. Projektet finansieres via crowd sourcing på Kickstarter, hvor alle interesserede kan hjælpe projektet på vej ved at donere små eller større beløb efter eget valg.

smartwheel02

Link

 

 

CYKELPORTALEN