CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Flot landing for det “nye” VeloBerlin Flot landing for det “nye” VeloBerlin
Vellykket repremiere for VeloBerlin Flot landing for det “nye” VeloBerlin

Velo Berlin havde denne weekend repremiere på deres nye lokation, i de historiske rammer på Berlin Tempelhof Flughafen. For at gøre den “nye” messe luftbåren fra starten var der sat rabatkuponer på forsiden af Berliner Zeitungs weekendudgave, suppleret med en fin baggrundsartikel om det Cargobike Boom byen oplever, da denne cykeltype nu er kommet på den politiske dagsorden, med økonomisk tilskud til potentielle købere. Et eksempel til efterfølgelse for lille Danmark fremfor de evindelige skattelettelser 💤

Foto: VeloBerlin, Sebastian Doerken

Mere end 276 udstillere og 500 brands lokkede over 16.000 besøgende ud af vinterhiet til et par dage på den legendariske Berlin Tempelhof Flughafen, med cykler og forårstemperaturer. I to af de gamle hangar bygninger og halvdelen af det overdækkede udendørs, tidligere fly parkeringsareal, blev udstillet en mangfoldighed af cykler og dimser.  I hangarhal 5 og 6 kunne man kikke på cykler og dimser og høre spændende foredrag  samt få inspiration til cykelferien.

Det var befriende at se en overvægt af små producenter og miljømæssigt bæredygtige cykelprodukter. Således kunne man købe et “Gør Det Selv Kit” basseret på et gammelt stålstel, ombygget til en kapabel transportcykel til dine unger og picpak.

En sjov happening var Candy B Graveller opkaldt efter koldkrigsflyninger af slik og mad til Berlin under den russiske isolation. En 600 km Bikepacking cykeleventyr langs den historiske luftbro mellem Frankfurt og Berlin med mål naturligvis på Tempelhof Airfield og uden doggypak og tidstagning. De gamle betonbaner var omdannet til trackrace for de tidshungrende og fartglade athleter, så afgjort en cykelmesse der afspejlede bredden i det at cykle.

Velo Berlin havde god gavn af to andre begivenheder. Således havde European Cycle Logistic Federation (ECLF2018) deres symposium om fredagen og den Internationale Cargo Bike Festival (ICBF2018) havde i år henlagt deres event til Berlin, noget der satte sit tydelige præg på udstillerne, der talte adskellige cykler til transportformål.  På selve flyparkerings området kunne publikum teste cykler og se cykelløb.

Næste års messe termin er allerede fastlagt til den 28-29 april 2019. Vi vender de kommende dage tilbage med flere produktnyheder fra messen.

Link

 

CYKELPORTALEN