CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vi har tidligere omtalt at Shimano svar på SRAM 2×10 MTB grupper var Dyna-sys drivsystemet.  Men nu kommer så den nye XTR gruppe og...


Vi har tidligere omtalt at Shimano svar på SRAM 2×10 MTB grupper var Dyna-sys drivsystemet.  Men nu kommer så den nye XTR gruppe og som forudset får den 2×10 speed teknologi.  Men Shimano bibeholder alligevel en triple kranksæt så kunden har valget mellem ny og  “gammel” teknologi.

En anden nyhed er en køleteknik på skivebremserne kaldet  Ice Tec. Det skulle hindre opbygning af varme, som igen reducerer fading (bremsen kører varm og holder op med at fungere optimalt)

Den nye XTR gruppe har også fået et nyt integreret monteringssystem til bremse- og geargrebene kaldet ‘I-Spec’. Med I-Spec, behøves kun en fastspændingsklampe. der er fuld justerbarhed og en vægtreduktion på ti gram.

Gruppen suppleres af to SPD pedaler. En letvægtsmodel for cross country racing og en anden model tænkt til den brede skare af MTB ryttere med en større og bredere platform.

Endelig er der et nyt sæt nye hjul.

Vægt, priser og levering i DK melder historien endnu ikke noget om , men vi vil naturligvis følge op på begivenhederne på Eurobike til september.

Læs og se meget mere om den nye XTR gruppe på:

CYKELPORTALEN