CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Da Flavio Deslandes, den brasilianske designer bag den danske virksomhed af samme navn, flyttede til København i 2000 oplevede han en helt ny verden...


Da Flavio Deslandes, den brasilianske designer bag den danske virksomhed af samme navn, flyttede til København i 2000 oplevede han en helt ny verden af cykler og cykelkultur. Lige siden har Flavio arbejdet for adskillige cykelfirmaer – bl.a danske Biomega med mekanik, rammebygning, produktudvikling og design.  Desuden har  han bygget cykler og bambuscykler til private kunder.

Nu er Flavio klar til at delagtiggøre andre i sin verden af bambuscykler. En Deslandes cykel kan erhverves for 28.000 kr.  De håndbyggede cykler kan bestilles direkte fra hjemmesiden www.flaviodeslandes.com og fra i udvalgte cykelbutikker.

Cyklens ramme er bygget i bambus. Ved at cykle på bambus reducerer man sit eget CO2-aftryk og bidrager til en renere planet. Men en bambuscykel er ikke blot et udsagn om dens ejer, den er også en forbedring af cykelkomforten, takket være materialets fleksible men alligevel stive egenskaber.

Den bambus, der anvendes til Deslandes’ cykler er høstet i hånden i Brasilien og nøje udvalgt til netop dette brug. Bambussen tørres og overfladebehandles så den kan holde længe. Som følge af materialets særlige struktur er der anvendt specielle værktøjer og behandlingsteknikker ved fremstillingen af cyklen.

Fra gammel tid er bambus blevet brugt til konstruktion af huse, møbler, hegn, redskaber såvel som til smykker og personligt brug – og som fødekilde. I disse år tiltrækker bambus sig også interessen hos forskere, der stadig finder nye anvendelsesområder for dette enestående materiale.

Den herboende brasilianske designer udtaler: ”Bambus er naturens egen organiske rørkonstruktion. Jeg har altid ment, at dette fine materiale har store muligheder i sig. Udfordringen i at lokke dem frem har holdt mig i gang. Og målet har været at forene moderne design og naturlige materialer. At skabe den forening i en cykel er egentlig ganske nærliggende: at cykle er en yderst energieffektiv måde at bevæge sig på. Og at kombinere bæredygtige materialer som bambus med nulenergi transport føles helt rigtig.”

Læs mere på:

CYKELPORTALEN