CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Fjerde generation fra Bosch eBike Systems Fjerde generation fra Bosch eBike Systems
Bosch nye eMotorer er blevet mindre, lettere og mere effektive Fjerde generation fra Bosch eBike Systems

Som forventet bliver elmotorerne stadig mindre, lettere og mere effektive. I foråret fejrede Bosch eBike Systems deres 10 års jubilæum ved et stort anlagt arrangement i Stuttgart, hvor de løftede sløret for deres nyeste generation af motorer og tilbehør for 2020. Fjerde generation af deres Performance Power Line centermotor  er således blevet godt et halvt kilo lettere og nu kommet under den magiske 3 kilo grænse. Motorhuset er nu i magnesium.

Bosch udvider deres produktpalette med en kraftig motor minded til lad- og transportcykler. Desuden bliver det muligt at få forskellige batteriudforminger som i højere grad kan integreres i forskellige rammedesigns. Endelig har de også udviklet en smartphone dockingstation.

Cargo Line
Den nye Cargo Line findes i to udgaver som traditional 25 km/t pedelec men med øget moment til 75nM og med dual batterikapacitet på 1000Wh. Den anden udgave er til 45 km/t.  Begge systemer har en udveksling på maksimum 400 % med last op til 250 kg.  Motorvægten er 2,9 kg.

Performance Line
Med et motormoment på 65Nm og en 275 % kraft udveskling i kombination med et 500Wh batteri kan dennne løsning konfigurees til både eMTB, landvej og touring. Systemet kan opsættes med det store Bosch kontrolpanel eller det nye lille kompakte. Performac Line fås også i en 45 km/t udgave med højere moment 75Nm. Som Cargo udgaven understøtter den også Dual batteri option.

Performance Line CX
CX linien er den motorløsning som har de mindste dimensioner som gør den letter at indbygge i et elegant cykelstel. Den har et moment på 75Nm og en kraftudveksling på op til 340 %. Der hvor den brillerer er dens virkningsgrad og næsten umærkelige rotationsmodstand når motoren er inaktiv.

Netop på dette område er Bosch stadig et mulehår foran konkurrenter og noget specielt landevejs- og gravelebike cyklister vil sætte pris på.  Endelig understøttes elektronisk ebike affjedring.

Smartphonehub
Bosch har indgået et samarbejde med Cobi-Bike som gør din smartphone til kontrolcenter via en app og dockingstation. En af de mere nyttige ting er en automatisk tyverisikring som går motoren inaktiv når man går fra cyklen.

Batterier
Bosch tilbyder nu tre standard batteri options. Deres hidtidige Power batteri, en slankt Powertube udgave og endelig deres Dual batterier. Kapaciteten kan fås fra 300 watt op til 1250 watt timer. Udviklingen på batterier går stærkt, så både ladetid, ladecyclus og holdbarhed er kraftig forbedret. Bosch tilbyder forskellige ladesystemer fra de kompakte bærbare til lynlade stationer.

Link

 

CYKELPORTALEN