CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST:  Redshift ARCLIGHT TEST:  Redshift ARCLIGHT
Vi har kikket nærmere på den helt nye Arclight pedal fra Redshift Sports med intelligent lyssystem. TEST:  Redshift ARCLIGHT

Redshift Sport blev kendt for deres affjedrede frem- og saddelpind, men siden er produktpaletten blevet udvidet med en række andre produkter. Nu er de klar med deres nye pedal med indbygget lys.

Pedaler med lys er langtfra noget nyt og mange har forsøgt sig med forskellige løsninger, lige fra fast indbygget lys til små dynamoer der genererede energi når pedalen roterer.

Arclight er nyeste fortolkning af lys i pedalen med en række nye spændende “smart” funktioner vi ikke har set tidligere.

Med den stadig stigende trafik er det mere vigtigt end nogensinde at gøre sig synlig i trafikken af “uopmærksomme” trafikanter. Det kan gøres på mange måder. Reflekser på pedaler og cykelben har vist deres effekt, da den umiskendelige trådbevægelse straks vil gøre andre trafikanter opmærksom på at her komme en cyklist.

Redshift tager udgangspunkt i en klassisk udformet flatbed pedal udført i aluminium med to indbyggede slots hvor de små lygter skubbes ind.  Det smarte ved systemet er at lygterne selv finder ud af at agere som for- eller baglygte så snart du begynder at pedalere.

Sættet består af to pedaler hver med to slots og fire ens lygter som  oplades enkeltvis i alle USB stik eller alle fire via den medfølgende dockingstation.

Fuldt opladet skubbes de ind i slots på pedalerne hvor magneter holder dem på plads.  Lygterne tændes hver især på den lille afbryder og der kan vælges mellem funktioner, der  foruden fast lys også inkluderer flash og strope.  De lyser henholdvis 3, 11 eller 36 timer på en opladning. Den dynamiske sensor får dem automatisk til at agere for eller baglys.

Efter ca. 30 sekunders inaktivitet slukker lygterne og efter yderligere 180 sek går de i standby mode. Ved enhver bevægelse tænder de igen op til 24 timer, hvorefter de slukker helt og igen skal aktiveres via on/off knappen.

Modulerne skubbes let ud med når de skal oplades eller tages med.

Redshift har sendt os et tidligt testsæt inklusiv en universal holder til styr og saddelpind, så lys modulerne også kan bruges der.  Pedalerne er primært tænkt til cykelpendlere i bymiljø, hvor der i forvejen er oplyste veje, men imponerer alligevel med meget kraftigt og synligt lys selv i dagslys.

Førstehåndindtrykket af de fremsendte testsamples er umiddelbart i orden og selve pedalen i aluminium virker solid.  Autofunktionen og lysstyrken fungerer indtil videre upåklageligt på de korte ture vi hidtil har gjort både i tør- og regnvejr. Lysstyrken er forbavsende kraftig og synlig fra alle sider.  Den store trædeflade giver god støtte til alle sko, og selve lygte modulerne sidder ikke direkte eksponeret for slag.

Hvordan de  klarer sig over længere tid, vender vi tilbage til i en mere udførlig test. Umiddelbart kunne vi frygte at lyssystemet med de små kontakter over tid vil være ret udsat for vand og skidt i at trænge ind og ødelægge de ædle dele.

Pedalerne er tilgængelige når dette læses, direkte fra Redshift Sports og senere også i Danmark gennem Cykelgear.

Link

CYKELPORTALEN