CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Fire unge iværksættere vil bringe din forsvundne cykel tilbage – helt gratis Fire unge iværksættere vil bringe din forsvundne cykel tilbage – helt gratis
I Danmark finder kun ganske få stjålne cykler tilbage til deres ejere. Langt de fleste... Fire unge iværksættere vil bringe din forsvundne cykel tilbage – helt gratis

Har du oplevet, at din cykel ikke stod, hvor du parkerede den sidst? Så har du ikke kun noget til fælles med omkring 50% af alle danskere – men også med de fire venner i Bikekey.

I Danmark finder kun ganske få stjålne cykler tilbage til deres ejere. Langt de fleste ender som ejerløse cykler på gader, stier og i grøfter – og som en meningsløs belastning for miljøet. Fire venner har oprettet et gratis cykelregister, der vil komme problemet til livs.

Søren Koch, medstifter af cykelregistret Bikekey, har ikke tal på hvor mange cykler, han har fået stjålet.
“Men da jeg sidste år ankommer til min sædvanlige togstation og konstaterer, at min cykel endnu engang er væk, får jeg nok. Det må da kunne lade sig gøre at bruge cyklen som dagligt transportmiddel uden en konstant frygt for, at den bliver stjålet. Eller i det mindste få den retur, hvis den bliver fundet”.

Sammen med vennen René Nørgård sætter han sig for at udvikle et cykelregister, der udnytter moderne og digitale værktøjer. Resultatet bliver Bikekey – et cykelregister hvor alle danskere gratis kan registrere deres cykel og forbinde stelnummeret til deres personlige MitID. På den måde kan cykelejere blive kontaktet, hvis deres forsvundne cykel bliver fundet af offentlige instanser eller private.

“Vores vigtigste mission er at få flere cykler tilbage til deres ejere – og undgå, at de ender som skrot, hvad mange af dem gør i dag. Det vil være en kæmpe gevinst for den enkelte cykelejer, for samfundet og miljøet,” siger René Nørgård.
Han håber, at danskerne vil se Bikekey som et fællesskab, hvor cyklister hjælper hinanden.

”Vi vil gøre det let og uden omkostninger for cykel-ejere at hjælpe andre cykel-ejere gennem cykelregistret. Derfor er det gratis at registrere en cykel hos Bikekey og at opbevare dokumenter som kvittering eller låsebevis, der er vigtige i f.eks. en forsikringssag,” fortæller René Nørgård.

Som et frivilligt supplement til registret har Bikekey udviklet cykelnummerplader, der er koblet sammen med cykelregistret.
”En cykelnummerplade koster 50 kr. og er et tilbud til cykelejere, der klart vil signalere, at deres cykel er registreret i Bikekey . Nummerpladen gør det samtidig nemmere for finderen af en forladt cykel at give besked til ejeren om, hvor den står,” forklarer René Nørgård.

Man kan også give ejeren besked uden nummerpladen – så skal finderen vende bunden i vejret på cyklen, aflæse stelnummeret og logge sig ind i cykelregistret hos Bikekey. Nummerpladen – som klistres fast et synligt sted på cyklen – giver finderen to nemmere muligheder: Finderen kan scanne QR-koden på nummerpladen med sin mobil og blive dirigeret direkte ind i cykelregisteret. Eller: Finderen kan taste nummerpladens unikke kombination af tal og bogstaver ind i Bikekeys cykelregister og få kontakt til ejeren.

“Nummerpladen er med andre ord hurtigere og nemmere at bruge end at skulle vende cyklen på hovedet og måske fjerne snavs og olie for at få stelnummeret frem. Det er samtidig en frivillig økonomisk støtte til Bikekey,” siger René Nørgård.

De fire venner stopper ikke her men har en lang række planer for, hvordan de kan gøre det mere bekymringsfrit at være cykelejer.
“Vores næste mål er at kunne formidle køb og salg af brugte cykler imellem de verificerede profiler på Bikekey. På den måde kan vi få hælervarerne ud af brugtmarkedet.”

Om Bikekey:
Bikekey ejes og drives af fire venner: Søren Koch, René Nørgård, Anders Holm og Elias A. Christensen
Tre af de fire er vokset op i Nordjylland og én på Sjælland. Alle fire bor og arbejder i København.

Man opretter en profil via hjemmesiden www.bikekey.com – og registrerer sin cykel med stelnummer og evt. dokumenter på ejerskab.

CYKELPORTALEN