CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Figata Ciclismo Figata Ciclismo
Dansk udviklet cykeltøj rammer tidens trend med markant design og farvevalg. Figata Ciclismo

Figata Ciclismo ofte nævnt blot som  “Figata”, er et københavnsk baseret cykeltøjmærke, der skaber stilfuldt og moderne cykeltøj i høj kvalitet, designet af cykelryttere, for cykelryttere.

Figata Ciclismo er grundlagt af den tidligere cykelrytter Anders Berendt. Anders er dansk født i 1986 og uddannet på KEA Design & Business som designteknolog. Anders Berendt har været dansk mester 5 gange, før han kørte i seniorrækken og var en af verdens største talenter i 86’er generation, før en knæskade tvang ham til at stoppe karrieren i en alder af blot 21 år. Anders bruger hans store erfaring fra 12 år på cyklen og en baggrund indenfor design, til at designe Figata’s cykeltøj.

Filosofien bag mærket er at skabe interessant og smukt cykeltøj med en unik komfort. Vi er fascineret af historien om cykling og af omgivelserne af cykelsporten. Grundlæggeren og designeren Anders Berendt finder sig selv forført af hans italienske erindringer fra hans tidligere cykelkarriere, som fremvises i det æstetiske udtryk.

Historien om Figata Ciclismo
Figata Ciclismo blev grundlagt af den tidligere danske cykelrytter Anders Berendt (også kendt som Anders B. Hansen). Anders var en opkommende cykelrytter med kontrakt hos det danske Team GLS hold ledet af Tom Breschel. Team GLS var en dansk talentfabrik hvor ryttere som Matti Breschel, Michael Mørkøv, Chris Anker Sørensen, Martin Pedersen og Jonas Aaen alle har startet deres karriere. Anders vandt 5 danske mesterskaber i de yngre klasser, og var specialist i etapeløb på grund af sine evner på tidskørsler og sin fysik på 182cm og 57 kilo i bjergene.

Efter hans bedste sæson som U19 Junior i 2004 begyndte en knæskade at forstyrre hans forberedelser. Skaden blev forværret efter et styrt på en nedkørsel i Italien på det kendte bjerg Monte Serra. Anders kæmpede med skaden i to sæsoner som bød op og nedture

I 2004 sluttede Anders som nr.7 til junior verdensmesterskaberne i enkeltstart. Han sluttede som nr.9 på U19 verdensranglisten, hvor hans bedste rangplacering var nummer 3. Han blandede sig i toppen i en stærk årgang med navne som Roman Kreuziger, Simon Spilak, Robert Gesink, Pierre Roland, Edvald Boasson Hagen, Rui Costa, Blel Kadri, Geraint Thomas, Simon Clarke, Jerome Coppel, Patrick Gretsch, Eros Capecchi og Alexander Kristoff. Han var ubesejret i samtlige tidskørsler på dansk vej som U19-rytter, hvilket også sikrede ham et dansk juniormesterskab i enkeltstart, med næsten 2 minutters margin til andenpladsen.

I 2005 var Anders ved at opnå sit største resultat som førsteårs U23-rytter i Giro Della Toscana’s etapeløb for mænd under 25 år. På den afsluttende bjergetape havde Anders et forspring på over 3min30sek. til de andre klatrere som Roman Kreuziger, Eros Capecchi og Ricardo Ricco. Anders førte ungdomskonkurrencen og havde kørt i både pointrøjen samt bjergtrøjen i etapeløbets første etaper. På sidste etape skulle føretrøjen sikres, men desværre blev den store indsats for meget for hans knæ, efter et styrt på en nedkørsel. Giro Della Toscana blev det sidste værdifulde minde efter 12 år i sadlen. Ironisk nok blev løbet kørt i Anders’ yndlingsområde nær Montecatini Terme, hvor ungdomskarireren starte – Her lærte han alt om livet som cykelrytter.

Det siger sig selv at skaden var et rigtig hårdt slag i ansigtet og et ar som aldrig vil hele psykisk. Spørgsmål for Anders vil stå på i en evighed “Hvad nu hvis skaden var undgået”. Karrieren blev stoppet ved starten af 2007-sæsonen og han kørte ikke på en racercykel i flere år før i 2015.

Figata Ciclismo er fortsættelsen på historien om Anders Berendt’s korte karriere: “Dansk Design inspireret af italienske minder”. Anders har altid ville sætte et synligt præg i verden og gøre en forskel. Figata’s unikke design vil fortsætte hans karriere i cykelsporten.

Hvad betyder Figata Ciclismo?
Figata er et italiensk ord som ikke direkte kan oversættes. Bedste oversættelse er “Cool”. Ordet kan bruges i en italiensk sætning som “Ååh Figata det er lir”. “Ciclismo” er italiensk for cykling.

Produktionen af vores Cykling tøj
Figata Ciclismo samarbejder med en enkelt fabrik i Asien. Vores tøj er gennemgået tests, før de sælges til vores kunder. Asien giver de bedste muligheder for vores virksomhed, som er meget innovative i vores designproces. Vi har været i kontakt med fabrikker fra europæiske lande som Italien, men vi fandt det bedste partnerskab i Asien, ligesom de større modevirksomheder gør i 2016.

Kvalitet handler om designprocessen og designeren som udarbejder produktdokumentation til en syerske. Vores designer, Anders Berendt, har en uddannelse inden for modebranchen som Designteknolog og vores cyklingtøj er håndlavet. Som tidligere cykelrytter, Anders er overbevist om, at cykeltøj kan laves bedre, og han bestræber sig på at gøre det igennem Figata Ciclismo. Vores cykeltøj og siddepuder er absolut førsteklasses kvalitet.

Link

CYKELPORTALEN