CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

God mellemklasse mountainbike med fint udstyr

Markedet for mountainbikes i prisklasen 7-8000 kr er enormt.  Vi har kikket en af de populære modeller efter i sømmene. Felt bicycles er et amerikansk firma grundlagt i 1991. De udvikler og samler deres cykler i USA og Europa mens stellene bliver lavet i Taiwan.

Felt Q850 er en crosscountry mountainbike med en smule freeride rødder i sig.  I modsætning til mange af sine konkurrenter i den prisklasse har Felt valgt at bruge resourcerne på et godt stel, mens man så sparer lidt på komponenterne. Dette syntes som et godt valg da gode komponenter  aldrig vil kunne redde et dårligt stel. Modsat er et godt stel med gode køregenskavber fremtidssikret for opgradering til bedre komponenter hen af vejen.

Den fine aluramme er lavet i oversize 6061 dobbeltbuttede rør. Området omkring styrfittingen er ekstra forstærket med en ekstra indsats som er dobbeltsvejst, kaldet Hydroform. Bagstellet er med wishbone bagstag, som giver øget stivhed.
Selve rammen fremstår meget flot i en Boudeux rød metalic lak. Den har dybde og glød. Finish og forarbejdnoing er førsteklasses med ubehandlede rå svejsninger.


Den fine SR Suntour fjederforgaffel har lockout og regulering af dæmpningen

Komponentmæssigt må der naturligvis foretages nogle valg , men det er Felt sluppet rigtig godt fra.  De hydrauliske Magura Julie skivebremser er klart et bedre valg end de tilsvarende mekaniske skivebremser. Dosering og bremsevne er rigtig god. Også fjederforgaflen fra SR Suntour er god. De er  ikke særlig kendte for deres fjederforgafler men XCP 75 er en rigtig god gaffel. Den har 80/100 mm vandring og fungerer upåklageligt.
Kranksættet Truvativ Isoflow er klart den dårligste komponent på cyklen. Den brillerer med manglende stivhed og meget dårlig forarbejdning og finish. Desuden syntes jeg det er synd at sætte en kædebeskytter på en sådan cykel. Der følger et par standard pedaler med, men dem vil de fleste jo alligevel udskifte med  klickpedaler efter eget valgt. Gear og krans er Shimano Deore. Resten af komponenterne er Felt eget mærke. Hjulene er bygget på Alex TD 17 skivefælge og de er monteret med et sæt ordentlige sutter fra Tioga Blue Dragon som er meget brede. Sadlen er ikke min kop te, den er for blød.

Køreegenskaber
Felt er en fornøjelse at cykle på. Den har alle de egenskaber man normalt forventer på en langt dyrere cykel, stor stivhed, og rigtig god manøvredygtighed. Den klatrer fint men specielt på nedkørsler brilerer den med fin balance. Dens komponent setup appelerer til freeride og hygge crosscountry i skoven, men med en mere fremadrettet frempind og smallere dæk vil den også appelere til mere konkurrancepræget kørsel.

Konklusion
Felt Q850 er en rigtig god mountainbike, som giver god valuta for pengene. Den har den rigtige lireappeal og oser langt væk af kvalitet. Det bedste er  dog at jeg anser den for en  god fremtidssikker investering, da rammen er af en så høj kvalitet og med så gode køreegenskaber at den fortjener at blive opgraderet med bedre komponenter.

Vægt 11,5 kg
Vejl udsalgspris 6995,-

Feltbicycles
Tokind

CYKELPORTALEN