CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Fagre nye cykelverden Fagre nye cykelverden
Snart kan du tage til London og få scannet dit hoved til en ny 3D printet cykelhjelm fra Hexo Helmet Fagre nye cykelverden

Foto: Hexo Helmets

3D printede cykeldele er intet nyt. Vi ser det ofte på messer hvor prototyper i større og større grad nu er konstrueret på 3D printere.  Det varer nok nogen tid endnu før cykelfabrikker og cykelforhandlere i den udformning vi kender dem idag bliver helt overflødige.

Nyeste skud på 3D cykelbølgen kommer fra Hexo Helmet.  Jamie Cook fik ideen til hjelmen under sit studie til ingeniør.

Først bliver dit hoved digitaliseret ved en 3D scanning, som danner basis for en digital arbejdsmodel med 30.000 punkter, hvorfra den færdige hjelm printes. Slut med indlægspuder og justeringsremme. Din nye hjelm er en 100 % tilpasset din hovedform.

Foto: Hexo Helmets

Slut med lager, spild og Black Friday, da der kun skal laves en hjelm til netop dig… Et andet opgør med eksisterende konstruktionsprincipper er udeblivelse af polystyren (EPS) kernen da den kun absorberer stød på et flat areal og ikke kurvet som hovedformen. Samtidig er den isolerende hvorfor eksistrende hjelme må udstyret med en masse ventilation.

Som navnet antyder er den nye hjelm udstyret med en række hexagonale celler som bedre absorbere stød og fordeler energien over et større areal. Det skulle ifølge Hexo gøre den 68 % mere effektiv end eksisterende EPS hjelme. Samtidig er hjelmen printet i Polyamide 11 som skulle have op til otte gange bedre egenskaber til at transportere varme. Samtidig er materialet lavet af 100 % genbrugt castor olie.

Foto: Hexo Helmets

Det er planen at den nye hjem skal komme på markedet i 2019 og i første omgang kun i 500 eksemplarer. Interesserede kan reserver deres eksemplar med et depositum på godt 60 Euro. Den færdige hjelm kommer til at koste godt 400 Euro. Hertil skal så lægges transportudgifter, da man i første omgang kun kan få scannet sit hoved i London.

Link

CYKELPORTALEN