CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Smart tyverisikring af din cykel med alarm gemt i styrenden

Elektroniske cykelalarmer er aldrig rigtig slået an. Dette skyldes formodentlig at de produkter som findes på markedet, er temmelig store og skal monteres eksternt på cyklen, f.eks under sadlen eller i flaskeholderen.

Envatech Shadow er en elegant lille sag som placeres diskret i styrenden, og aktiveres med et lille jackstik.

Afprøvning.
Alarmen leveres i en nydelig lille æske. Udover selve alarmen medfølger også batterier og en fiks lille nøglering til jackstikket.
Alarmen passer til styr med en indvendig diameter på mellem 17,5 og 19, 5 mm.  I praksis passer den på alle gængse MTB og racerstyr. Der kræves en lænde på 142 mm.
Efter isætning af batterier, som forøvrigt er af den langtidsholdbare photo type, klemmes enheden ind i styrenden. Den løsnes let med en lille skruetrækker når den skal ud for at skifte batterier.

Nu skal alarmen aktiveres. Dette gøres ved at sætte det lille jackstik i. Herefter lyder 5 små bib. Stikket fjernes igen og der lyder 2 små bib.  Alarmen er nu aktiveret.
Hvis stikket fjernes for tidligt vil der lyde 4 bib. Dette fortæller at alarmen ikke er aktiveret, og der skal startes forfra.
Når alarmen skal deaktiveres sættes jackstikket i og der lyder nu 5 bib. Stikket kan fjernes og alarmen er nu deaktiveret.

Når alarmen er aktiveret vil den gå igang straks nogle forsøger at tage eller bevæge cyklen. Alarmen har en MEGET høj hyletone (112 dB iflg producenten), så cykeltyven skal være mere end almindelig hærdet for at ignorere det.  Man kan ikke snyde alarmen. Prøver man at lirke enheden ud af styret går den også igeng og sættes et andet jackstik i artiveres den også.


Konklusion.
Shadow har været et positivt bekendskab som vil være et godt sikkerhedsmæssigt supplement til en cykellås. For ejere af dyre racercykler og mountainbikes som absolut ikke vil have en lås på cyklen kan den også være et god ide. Alamen afgiver en meget høj hyletone som sikkert vil skræmme de fleste cykeltyve. Vægtmæssigt forøges cyklen kun med 50 g.

Produktet kan bestilles direkte hos producenten. Prisen er  21 £.

Link til producenten: Evnatech

CYKELPORTALEN