CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Eurovelo ruter nu som GPX filer Eurovelo ruter nu som GPX filer
Det er 25 år siden at EuroVelo projektet blev søsat Eurovelo ruter nu som GPX filer

Cykler du meget på egen hånd rundt om i Europa, vil du højst sandsynligt have krydset eller fulgt en af de mange EuroVelo cykelruter.

Det Europæiske cykelrutenet EuroVelo der i år har været undervejs i 25 år kan nu downloades som GPX filer til din cykel navigator eller smartphone

EuroVelo cykelruter er det store netværk af kontrollerede, indbyrdes forbundne ruter der altid er værd at overveje, når du planlægger langdistance-cykelrejser rundt om på kontinentet. De strækker sig fra Nordkap til Malta og Brest til Kiev og giver inspiration til at forbinde fjerne byer, og de afmærkede stier er nemme at følge som en redningsmulighed.

På 25-årsdagen for det paneuropæiske cykelruteprojekt har EuroVelo-organisationen tilføjet en meget efterspurgt funktion til deres hjemmeside: en direkte download af GPX-filer. For første gang nogensinde er ryttere nu i stand til at downloade EuroVelo-ruterne fra hjemmesiden til indlæsning i ruteplanlæggere, cykelcomputere og telefoner.

Denne milepæl markerer kulminationen på års arbejde udført af de tilsvarende nationale organisationer med at designe og spore det 90.000 kilometer lange  netværk af afmærkede cykelruter, der krydser det europæiske kontinent. Disse spor svarer til den officielle seneste udvikling af ruterne i alle lande, der er dækket af netværket, og holdes opdateret af de lokale koordinatorer.

For at fejre denne vigtige præstation af EuroVelo og hjælpe dig med at planlægge din næste cykeltur i Europa, har  RideWithGPS sammensat en praktisk guide, som du finder her, der trin for trin forklarer, hvordan du downloader, importerer og tilpasser ruterne, så de passer til dine præferencer og rute.

Link

 

 

 

 

CYKELPORTALEN