CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Europas bedste cykelrute kåret Europas bedste cykelrute kåret
Sveriges første nationale cykelrute Kattegat er blevet kåret til Europas bedste cykelrute. Europas bedste cykelrute kåret

 

Mens vi i Danmark næsten drukner i nationale cykelruter, er vores svenske broderfolk knap så langt fremme, trods at de har kæmpe afstande og uberørt natur i rigelige mængder som bare venter på at blive oplevet fra et cykelstyr.

I 2015 fik de således deres første sammenhængende nationale cykelrute (læs vores beretning her) Ruten går fra Helsingborg til Gøteborg over en strækning på næsten 400 km.

På den netop afholdte  Fiets en Wandelbeurs i Holland, der er en stor international cykel og vandremesse, blev Kattetgatleden kåret som Europas bedste cykelrute. Kattegatleden vandt over de øvrige nominerede, Green Velo (Polen). ViaRhôna (Schweiz,Frankrig) og Meuse/Maas (Frankring, Belgien, Holland)

For at komme i betragtning til prisen skal der være opfyldt en række kriterier. Cykelruten skal være forholdvis ny, eller blevet udvidet eller fornyet i væsentlig grad. Den skal bestå af vidtforgrenede net af cykelstier, store som små, men væk fra trafik og industrikvarterer som bidrager med støj. Når ruten skal krydse større befærtede vej, skal der være oprettet et sikkert kryds eller overføring. Skiltning og faciliteter undervejs for pauser, overnatning og indkøb spiller også ind.   Endelig skal ruten være varieret og gå gennem smukke naturmæssige områder, og inddelt i passende etaper så alle kan være med.

Indtil videre har svenskerne koncentreret sig om sydsverige som udgangspunkt for de nye nationale cykelruter. Således blev der sidste år åbnet en ny rute fra Växjö til Simrishamn i Skåne kaldet Sydostleden.  Fælles for de nye ruter er små etaper, forbilledlig afmærkning og forskellige overnatningsmuligheder lige fra Hotel til Shelter og Camping.

Link

CYKELPORTALEN