CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Eurobike News: Sunstar Virtus Eurobike News: Sunstar Virtus
Verdens første modulopbyggede elmotorsystem præsenteret på Eurobike. Systemet bygger på en centermotorløsning som kan monteres via krankboksen på en almindelige cykel. Eurobike News: Sunstar Virtus

Sunstar-Virtus-05

Almindelig cykel eller elcykel ?  Det  spørgsmål behøver du som forbruger ikke længere at stille dig, hvis det står til japanske Sunstar.  Her på dagen før Eurobike for alvor går igang har de netop vist en prototype på deres modulopbyggede elmotor løsning kaldet Virtus. Kernen i systemet er en aftagelig centermotor på 250 W med 55Nm torch.  I følge Sunstar skulled en kunne tages af og sættes på i løbet af få minutter.

Sunstar-Virtus-01

Eneste betingelse for at operationen kan lykkes er montage af en speciel Multi-Sensor-Controller, som også tilbydes seperat. Den registrerer drejningsmonent, pedalfrekvens og pedalarmvinkel og overtager styringen og sender alle dat trådløst til din smartphone, også når der ikke er monteret nogen motor, på den måde fungerer den som almindelig cykelcomputer.

Sunstar-Virtus-03

Virus tilbydes med forskellige batteriløsninger til montage på over eller underrører af stellet og vil kunne finde anvendelse på alle cykeltyper fra landevej til mountainbikes.

Virtus er først og fremmest tænkt til den aktive cyklist som har flere forkellige cykler. Det kan også benyttes på længere cykelrejser som aflastning eller sammen med familien.
Sunstar har mange års know-how for produktion af forkellige elmotorløsninger hovedsaglig til det japanske marked. Med Virtus vil de nu trænge ind på det europæiske marked som i disse år oplever et sandt elcykel boom.

Sunstar-Virtus-02

Virtus systemet vi kunne tilpasses og designes individuelt til de større cykelproducenter såfremt de ønsker dette. l

Link

CYKELPORTALEN