CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Eurobike News: Fabric Eurobike News: Fabric
Der var langt mellem nytænkende produkter i PR vrimlen på Eurobike, men Fabric Saddles bød på ny teknologi som kan få stor betydning for... Eurobike News: Fabric

Fabric-04

Som gammel i gårde, er der langt mellem de reelle nyheder på Eurobike.  Engelske Fabric er en af de få, som angriber saddelproblematikken på nye måder, der ikke er set før. Metoder som primært vil være med til at sætte fabrikationsomkostinger ned og i fremtiden kunne tilbyde forbrugerne billigere cykelsadler.

Folkene bag Fabric er bestemt ikke nogen nybegynder indenfor branchen.  Det er firmaet Charge som står bag.  Charge startede oprindelig med cykelsadler hvoraf vi har testet Charge Spoon TI. Siden er produktprogrammet udvidet voldsomt til også at omfatte komplette cykler i alle typer, samt komponenter som styr styrtape.

Charge portofølgen bibeholdes mens Fabric er et helt nyt brand som udelukkende vil koncentrerer sig om teknologiske front end produkter.  I første omgang lancerer de tre saddeltyper, Line, Scoop og Cell. Line og Scoop er allerede i produktion og ude i handlen, mens Cell som teknologisk ikke er set før, endnu er på protypestadiet, men forventes på market i starten af det nye år.

Fabric vil blive markedsført sideløbende med Charge, men da den store investeringskoncern Dorel har en finger med i spillet, vil vi højst sandsynlig i fremtiden finde Fabrics produkter på nogle af deres andre brands som Cannondale og GT Bicycles.

Fabric-06

Fabric har i udviklingen haft et tæt samarbejde med Airbus Industries oprindelig med udvikling af 3D printet titaniums dele. Den første plan var at lave super lette rails i titanium som skulle limes på en kulfiber base. Processen viste sig i praksis at være uhyre kompliceret og ville i sidste ende blive alt for dyr at producere. Lidt af omveje kom de i kontakt med en producent af kulfiber som foreslog dem at producere hele sadlen i kulfiber. Vi kender allerede idag sadler udelukkende i kulfiber men de er lavet af flere dele.  Det unikke i denne konstruktion er at den er støbt ud af et stykke og som i sidste ende vil kunne sælges for det halve af en de eksisterende sadler med titaniums rails.  Den nye Airbus ALM saddel er iøvrigt så fleksibel at komforten ikke er noget problem som nogle måske ville tro på en så minimalistisk kulfibersaddel.

En anden model er Scoop som benytter en base i nylon. Den er oprindelig udviklet under Charge navnet men vil pga af sin store popularitet forsætte som Fabric Scoop i fire versioner. Scoop sadlen har en letvægt polyurethane foam der er dækket  af en varme bonded top.  Da man benytter vakum forsegling istedet for lim er holdbarheden meget større.

Fabric-05

Cell er nok den mest spændende konstruktion fra Fabric. Ideen kommer fra løbeskoindustrien, med deres små luftpudekamre til at dæmpe vibrationer i sålen. Det nyskabende i Fabrics Cell er at Polyurethane coveret over de små celler ikke er fuldstændig lufttæt. Det betyder at der vil kunne ske en trykudligning og slutresultatet en en meget komfortabel saddel helt uden de såkaldte “pressure spots” til en hidtil uset lav pris.

Vi vender tilbage med en test af Cell så snart de første fabrikations eksemplarer er klar.

Link

CYKELPORTALEN