CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

21 udgave af verdens største cykeludstilling er igang.  Her er vores indtryk fra første dagen. I korte træk er hovedtendenserne: Racercykler skal være komfortable...

21 udgave af verdens største cykeludstilling er igang.  Her er vores indtryk fra første dagen. I korte træk er hovedtendenserne:

  • Racercykler skal være komfortable og have skivebremser
  • Elektronisk styring af affjedringen på mountainbikes
  • 650B den nye MTB dækstandard
  • Bike by wire
  • Dagligdags cykeltøj

Hvor landevejsraceren før i tiden skulle være let, stiv og hurtig er der nu føjet en ny parameter til. Den skal være komfortabel. Det er mange år siden vi for alvor kunne tale om trends på landevejsområdet, men hvis vi skal give et bud for sæsonnen 2012 -13 må det være skivebremser.  De italienske producenter har for en gang skyld kastet designet over styr og været de første til at sætte den effektive bremsetype på deres rammer.

På mountainbike området er det elektronisk affjedring der er det varme samtaleemne. RockShox og Fox er klar med deres systemer men tyske Corratec kommer også med en fuldt affjedret mountainbike på 9 kg med deres eget udviklede inside Link system som umiddelbart virker mere lovende end de to andre.

I mange år har 26″ hjul været standarden til mountainbikes, men efter en lidt langsom start er 29″ twentyniner nu for alvor ved at tage markedsandele.
“The new Kid in Town” hedder 650B, egentlig en gammel fransk dækstørrelse som er blevet taget frem af mølposen.  Med en størrelse mellem de to eksisterende er der gode chamncer for at den vil slå an. I forhold til twentyniner har producenterne været meget hurtige til at tage den til sig.
Alle kender Fly by wire fra flyindustrien men hvorfor ikke introducere den på elcykler og helt fjerne transmisionenen iform af kæde eller bælte. Den nye korenske producent som har rødder indenfor bilindustrien har allieret sig med en af industriens mest betydende industrielle designere Mark Sanders.
Det nye Koreanske foretagende lancerer Mando Footloose, verdens første transmisionsfrie elcykel. Er dette fremtidens drivsystem for elcykler ?

Cykeltøj har altid kun tiltalt de såkaldte “rigtige cyklister” men faktum er at langt de fleste dagligdagscyklsiter som bruger cyklen i byen på strækninger mellem 1 og 5 km bruger deres helt almindelige tøj.

Tendensen har været længe undervejs men 2013 ser ud til at blive året hvor Urban Clothing for alvor slå igennem på stort set alle fronter.

Flere detajler og billeder imorgen…

 

CYKELPORTALEN