CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Erhvervsuddannelse på to hjul Erhvervsuddannelse på to hjul
ZBC skræddersyer ny erhvervsuddannelse, så den kan kombineres med en ambitiøs cykelkarriere Erhvervsuddannelse på to hjul

Der er stolte cykeltraditioner i Danmark, men det kan være svært at kombinere sportslige ambitioner inden for cykelsporten med en ungdomsuddannelse. Det gør Danmarks største erhvervsskole, ZBC, nu noget ved med lanceringen af EUX Cycling College i Ringsted, hvor en erhvervsfaglig gymnasial eksamen, EUX, kombineres med cykling i et professionelt setup.

“Det er et gennemtænkt projekt, der bliver unikt bygget op, da vi samler alle eleverne på ét, dedikeret hold”  forklarer uddannelseschef på ZBC Martin Lasse Sieben.

I praksis tilrettelægges undervisningen langt mere fleksibelt end normalt, hvilket sikrer plads til at passe cykeltræningen, og samtidig inddrages cykelsporten i den daglige undervisning. Det kunne eksempelvis være ved at bruge VM i cykling som case inden for undervisning i afsætning.

Martin Lasse Sieben er lige nu i fuld gang med at opbygge både et stærkt team, udbygge et netværk af samarbejdspartnere rundt om i landet og bringe information om uddannelsen ud til unge, ambitiøse cykelryttere. Det sker sammen med Bo Wacker og Brian Nygaard Vinjebo, der begge kommer med flere års erfaring fra cykelsporten. Senest har Brian Nygaard Vinjebo været team manager hos det succesfulde kontinentalhold Team Giant-Castelli.

“Rundturen med information om den nye EUX-uddannelse indledes 19. december kl 19 med en informationsaften hos Roskilde Cykle Ring. Her er budskabet klart: – Vi går ambitiøst til værks, og det skal vi, for vi har med ambitiøse unge mennesker at gøre. Det bliver med fokus på uddannelse, men i et elitesportsmiljø og det skal afspejle alt omkring uddannelsen” , slår Martin Lasse Sieben fast.

Målet at sikre et attraktivt uddannelsestilbud til unge cykelryttere, og samtidig styrke deres sportslige muligheder.

“En af de helt store udfordringer for unge cykeltalenter er, at man bare gerne vil cykle, mens det at få en uddannelse ikke altid betyder lige så meget i denne fase af livet. Det er forældrene ikke altid enige i. Den ubalance kan nemt påvirke rytterne negativt, og vi ser ret mange talenter helt droppe cyklingen eller uddannelsen på den baggrund” , forklarer Brian Nygaard Vinjebo.

Nu skal en stærk erhvervsrettet uddannelse og sportslige ambitioner i stedet gå hånd i hånd, når ZBC i første omgang satser på at omkring 25 elever fra hele landet stempler ind til august. Basen bliver i Ringsted, hvor eleverne får mulighed for at bo, træne og spise sammen undervejs i uddannelsen.

Foruden en merkantil EUX-uddannelse, der allerede efter to år baner vej for job inden for handel, kontor, service og events eller videreuddannelse, får eleverne adgang til træningsfaciliteter og løbende rådgivning inden for alle aspekter af livet som elitecykelrytter. Fra kost og mentaltræning til vedligeholdelse af cyklen. Blandt andet med input fra erfarne og nuværende cykelryttere på topplan.

Hent deres infofolder her

Infomøde
Interesserede kan komme til infosaften i Roskilde den 19 december fra 19 til 21 hos Roskilde Cykling Ring, Helligkorsvej 5, 4000 Roskilde

Link

CYKELPORTALEN