CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Er glæden og friheden ved at cykle, ved at blive taget  fra os… Er glæden og friheden ved at cykle, ved at blive taget  fra os…
Er cykling efterhånden kun elektronik og smart connectivity.... Er glæden og friheden ved at cykle, ved at blive taget  fra os…

Jeg tror de fleste som cykler regelmæssigt, kan nikke genkendende til det at suse ud af landevejen ved egen kraft og mærke vinden, duftene og de svage lyde af kæde, gear og dæk, og langsomt komme ind i en tilstand hvor hastighed, distance position og tid forsvinder og bliver inderlig ligegyldig.

Cyklingen er for mange en måde for en stund, så og sige at stå af ræset, men i disse år oplever vi en stadig større og større indsningning af elektronik og andre opmærksomheds krævende GADGETS som tager noget af glansen ved at cykle, SIMPLICITY.

Først kom de simple kilometertællere som med et svagt klik for hver hjulomdrejning godtgjorde hvor langt du havde cyklet. Senere blev den elektronisk og de magiske digitale tal på styret låste ens opmærksomhed på styret, mens man desperat forsøgte at holde de 30 km/t og et gennemsnit som ihvertfald var lidt højere end ens cykelvenner når der bagefter skulle slappes af på en cafe og prales.

Med GPS’en indtogsmarch blev det at stole på egne navigationevner gjort til skamme, og at cykle “Off the Beaten Track” er idag nærmest blevet en diciplin.  Halvtreds plus generationen husker med glæde tilbage til deres barndomstid på cykel, hvor man bare drejede fra hvis der pludselig viste sig et spændende spor, og alligevel fandt man hjem igen, ved hjælp af egne evner, prøve sig frem eller bare spørge en venlig sjæl om vej. Hvor mange af Tyve plus generationen kan lige det, uden smartphonen i baglommen.

Det virker som om vi er blevet slaver af al den teknologi og zombie agtigt bevæger os rundt i verden. Næste såkaldte evolution er her allerede iform af elcykler, elektroniske gear og det nye buzz word Smart Connectivity hvor alt vores isenkram skal forbindes i skyen og guide os rundt i verden, og registrerer hver en bevægelse vi foretager os.

NEJ TAK !!
Heldigvis kan man endnu stadig opleve verden fra et cykelstyr uden alverdens elektronik og gadgets, og på den måde opleve den “rigtige” og autentiske frihed på to hjul. Men skynd dig at gribe chancen, inden det er for sent og din nye cykel fortæller dig hvor du er og hvor du skal hen. Pil computeren af styret og lad smartphonen blive hjemme, improviser og stol på egne evner. Glem GPS, Effektmåling og forbindelse til skyen andet end i i tanken…

Rigtig god tur, på egen hånd og egen hjerne, på de to hjul …..

 

 

 

CYKELPORTALEN