CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Kondicykel giver dig gratis strøm til mobilen og køleskabet Kondicykel giver dig gratis strøm til mobilen og køleskabet
HR Bank fra Tukas EV kan oplade din smartphone og holde dit køleskab kørende i tre dage Kondicykel giver dig gratis strøm til mobilen og køleskabet

Ligesom dynamonavet kan give dig lys på cyklen, når du tramper i pedalerne, kan du nu også oplagre al den energi du lægger i kondicyklen i de kolde og mørke vintermåneder.

HR Bank kan lade din telefon helt op efter kun et kvarter trampen i pedalerne

Stigende energiomkostninger har fået mange til at lede efter alternative energikilder som vind- og solenergi. Tukas EV er et startup firma, der har specialiseret sig i ren mobilitet og energiløsninger, og har udviklet en måde at problemfrit integrere disse energiløsninger i hverdagen. Ideen om at dyrke sport ikke kun for fysisk velvære, men også for en grønnere planet var hovedinspirationen for udviklingen af ​​”HR Bank”.

Tukas EV CEO Jonas Navickas forklarer:
“Mennesker spilder utallige mængder energi, mens naturressourcerne er ekstremt begrænsede, og motion bidrager ikke kun til sundhed, men er også et skridt mod en mere bæredygtig fremtid. HR Bank”-motionscyklen genererer ikke kun elektricitet, når du træder i pedalerne, men har også et 2 kWh batteri, der kan lagre elektricitet fra andre kilder såsom solpaneler eller vindgeneratorer. Batteriet kan derefter bruges til at drive et vilkårligt antal enheder såsom smartphones, computere, lamper eller endda en vaskemaskine eller et  køleskab kørende i tre dage.

Ved første øjekast ligner HR Bank en klassisk motionscykel. Men når den starter, kan den i gennemsnit generere 50 til 300 W/h elektricitet. Kun 15 minutters pedalkørsel er nok til at lade en smartphone helt op, mens en times fysisk aktivitet er nok til at lade en bærbar computer fuldt op. Derudover kan energi ikke kun genereres af håndsving, men også fra elnettet, en bilgenerator, solpaneler eller vindkraft. Hjemmetræneren kan tilsluttes enhver outputenhed. Den genererede energi kan lagres i et 2 kWh batteri, den mængde elektricitet, der er nok til at holde lysene tændt i en hel uge.
Ønsket om at give folk i det mindste delvis uafhængighed af eksterne energileverandører spillede også en afgørende rolle i udviklingen af ​​HR Bank. Da krigen i Ukraine begyndte, blev jeg chokeret over synet af folk med masser af forlængerledninger, der forsøgte at få strøm fra en generator til at oplade deres telefoner.

Uforudsigelige naturkatastrofer, der efterlader folk uden strøm i dage eller endda måneder. Sådan blev ideen om ’HR Bank’ født.
Motionscyklen kan tilpasses helt efter brugerens præferencer og evner. For at personliggøre produktet tilbyder Tukas EV en række farver, materialer og finish. HR Bank er designet til at være brugervenlig for et lille barn, en voksen eller en ældre person: hver kunde kan justere rat, sæde, hældningsvinkel og andre parametre, så de passer til deres behov.”
Da der bruges genbrugsmaterialer, og alle komponenter let kan genanvendes ved slutningen af ​​deres livscyklus, er “HR Bank” bæredygtig hele tiden. Produktets hovedkonstruktionsmateriale kommer fra en verdensførende leverandør af ansvarligt produceret aluminium. Sidepanelerne på “HR Bench” er lavet af FSC-certificeret birkekrydsfiner. Certificeringen garanterer, at træ og træprodukter kommer fra bæredygtigt forvaltede skove. Næsten alle dele af cyklen er fremstillet internt.  HR Bank kan konfigureres individuelt. Basis udgaven koster kr. 19.000,-

Link

CYKELPORTALEN