CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Endura Endura
For specielt mountainbike kendere er Endura cykeltøj i en klasse helt for sig selv. Nu supplerer mærket sit varesortiment med to meget gennemtænkte cykelhjelme.... Endura

 

Skotske Endura er blandt især mountainbikere  kendt for deres meget funktionelle kvalitets cykeltøj der er udviklet til det specielle nordiske klima, en disiplin som mange af konkurrenterne med sydlandsk herkomst stadig har det lidt svært med. Endura supplerer nu deres omfattende sortiment, med i første omgang to cykelhjelme.

Airshell-road

Airshell
er en In Mould hjelm tilegnet landevej. Den vejer 220 gram og fås i tre størrelser S, M. L. Som man kan se af den meget åbne konstruktion, er der lagt stor vægt på maksimal luftgennemstrømning.  For at bevare en tilstrækkelig stivhed i en så åben konstruktion er hjelmen forstærket med glasfiber. Den fås i fire farver foruden en Team NetApp-Endura Replica-Edition. Prisen ligger på lige under 1000 kr.

Snype-MTB-Helm

Snype
er en tilsvarende MTB hjelm med aftageligt visir. Vægen er 220 gram og den fås som landevejsudgaven også i fire farver og tre størrelser. Prisen er godt 800 kr.

ClearThru
Begge modeller benytter et udluftningsystem kaldet ClearThru som skulle optimere luftcirkulationen. Dette sker bl.a med indvendige luftkanaler med ind og udtag for og bag på hjelmen. Hjelmene kan justeres med kun en hånd. Endvidere er de indvendige støttepuder antibakterielle og med hurtigtørende polstring. Begge Hjelme er omfattet af Enduras „Crash Replacement System”.

pod-open

I introduktions perioden medfølger der ved køb af hjelmene en fiks boks til opbevaring og transport af hjelmen.

Tekniske data

  • Super letvægt In Moulæd hjelm med indstøbte glasfiber og kulfiberforstærkninger
  • Reflekser
  • ClearThru luftgennemstrømning
  • Tre størrelser S,M,L
  • Enhånds justering med tre positioner
  • Antibakteriel polstring
  • Udvidet nakkebeskyttelse
  • Endura Crash Replacement Garennti

0023491_endura_helmet_pod

Om Endura
Selvom Endura har været på markedet i mange år også på det danske marked er de temmelig ukendte,  måske mest af alt, fordi de ikke flyver højere end vingerne kan bære. Endura Ltd blev grundlagt i Edinburgh, Skotland, i 1992 af en stor cykelentusiast og ildsjæl, Jim McFarlane.  Under et 14 måneders ophold i Sydney, Australien, fik Jim stjålet alt sit cykeltøj.  Han måtte købe nyt gear man ligesom så mange andre har oplevet var udvalget og kvaliteten skuffende, så Jim besluttede, at når han kom hjem til Skotland, ville han forsøge at producere cykeltøj med fokus på funktion og lang levetid uden at gå på kompromis med materialer og udførelse.

Tøjet skulle naturligvis hedde Endura efter det engelske ord for udholde ”endure” og blev til at begynde med produceret på etablerede beklædningsfabrikker i det centrale Skotland.  Jim måtte dog hurtigt erkende, at fabrikkernes manglede specialviden og mangel på det rette udstyr til at producere funktionelt cykeltøj efter hans hoved, ikke var tilstede.  Hvad gør man så, jo så starter man selv produktionen.

Den første linje i eget regi var MT500, der tilbød en bred vifte a shorts, tights og trøjer, som blev lanceret på markedet, netop som mountainbikesporten eksploderede. MT500-linjen blev en øjeblikkelig succes og gjorde nærmest overnight Endura til Storbritanniens nye generation af mountainbikeres fortrukne cykeltøjsmærke, der år for år har vokset sig større og større og i dag har et sortiment, der spænder lige fra MTB, Road og Pro Road Race til beklædning til helt almindelige pendlere.

Gennem alle årene er virksomheden forblevet tro mod Jim McFarlanes oprindelige idé:  At producere cykeltøj med høj ydeevne og lang holdbarhed opnået ved at bruge de bedst tilgængelige materialer og designs og ved at investere massivt i udvikling og innovation – en virksomhedsfilosofi der har indbragt Endura en række udmærkelser bl.a. ”Eurobike Design Award” for beklædning i 2007 og 2009 samt ikke mindste en stor kundeskare, der ligesom Jim elsker cykelsporten.

Link

 

CYKELPORTALEN