CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

En touring klassiker fra Trek En touring klassiker fra Trek
Er Bikepacking stadig lidt for moderne, er Trek 520, deres længstvarende model, et godt bud på et old school turstel En touring klassiker fra Trek

Det skorter ikke på nyskabelser og innovation fra en af verdens største cykelproducenter Trek Bikes. Alligevel er den model de har haft længst tid i deres omfattende program lidt af en turklassiker for “rigtige”rejsecyklister.

Trek 520 stellet er oldschool rock’n’roll for rigtige turcyklister

Der er megen hype omkring Gravel og Bikepacking, men er du til klassisk cykeltouring med “gammeldags” cykeltasker i ugevis uden problemer skal du kikke andre steder hen. Her er stadig intet der slår den klassiske stålramme med en langstrakt godmodig og sporstabil geometri.

Trek 520 har været i programmet siden 1983 stort set uændret med stel i CrMo stål. Først startende med cantilever bremser og siden opdateret til skivebremser men stadig den klassiske post mount standard.  De populære Thru aksler har heller ikke fundet indpas. Derimod er de legendatiske QR stikaksler bibeholdt men med et moderne ThruSkew der gør at hjulet ikke falder ud af gaflerne når det løsnes.

Den klassiske stål forgaffel er i nyeste version erstattet af en mere touring specifik aluminiumsmodel. Hvor Trek 520 før blev solgt som komplet udstyret cykel fås den idag kun som et rammekit inklusiv styrfitting, så rejsecyklisten kan sammensætte sin helt egen individuelle komponentpakke.  Stellet er udlagt til 27.2 mm saddelpind og BSA krankboks.

Både ramme og forgaffel er udstyret med alle bøsninger både til skærme og bagagebærer for- og bag. De populære triplemount flaskebeslag fra gruscyklen har også fundet indpas. Rammekittet fås kun i rød i størrelserne 48, 51, 54, 57, 60 og 63 cm.  Prisen er kr. 5.499,-

Link

 

CYKELPORTALEN