CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ellipse: Cykelbelysning med et intelligent twist Ellipse: Cykelbelysning med et intelligent twist
Franske Ellipse cykellyssystem er som skabt til danske cykelpendlere Ellipse: Cykelbelysning med et intelligent twist

 

Tekst og Foto: Simon Louis-Jensen

Den mørke tid er atter over os, og cykellygterne skal findes frem igen. På Eurobike messen i juni, præsenterede Robin Gabuthy fra det franske start-up firma, Ellipse, deres nyeste modeller. Hvad der gør Ellipse unik er deres fokus på cykelbelysning. Med fastmonteret for- og baglys, fjernlys, bremselys og sidelys, tilbyder Ellipse et komplet og intelligent belysningssystem. Det innovative koncept drives af en dynamo i forhjulet og et indbygget batteri, hvilket gør det til et ideelt valg for danske cyklister, der ønsker sikkerhed og synlighed året rundt.

Franske Ellipse giver cykellys et intelligent twist

 

Ellipse M1-cyklen designet til at modstå tyveriforsøg. Hjulene og sadlen er derfor udstyret med model-specifikke antityveri-møtrikker, som kun ejeren har nøglen til. I låst tilstand udløses der automatisk en alarm, hvis nogen prøver at flytte cyklen, baseret på forskellige tærskler der kan defineres i en app. Den indbyggede GPS tracker enhed kan hjælpe med at finde en stjålen cykel igen. På overrørets underside er der en USB-port, der kan levere strøm til enhver type enhed med 5V og op til 1A (smartphone, GPS osv.)

Ellipse ønsker at være en del af en alternativ løsning til bilen med deres to modeller både med og uden motor. Med deres fokus på sikkerhed, innovation og brugervenlighed er Ellipse cyklerne skabt til at gøre den daglige brug af cyklen til et mere oplagt og klimavenligt valg.

 

Om Ellipse
Ellipse blev grundlagt i 2017 af Florian Prieur, Paul Lepoutre og Robin Gabuthy. De startede med en vision om at skabe en revolutionerende cykel og udviklede en ambitiøs første model med kardantræk og en aftagelig frempind. Efter at have lyttet til feedback og fokuseret på en mere enkel og funktionel tilgang, blev den første version af Ellipse lanceret i 2021.

I øjeblikket produceres aluminiumsstellet i Kina, I øjeblikket bliver aluminiumsstellet fremstillet i Kina, da de få kompetente europæiske producenter er ikke tilgængelige for små start-ups som Ellipse. Dog har holdet en målsætning om at forkorte produktionskæden og satser på at flytte fremstillingen til Europa på mellemlang sigt. Dette vil muliggøre en mere bæredygtig produktion.

 

Med deres fokus på innovativ cykelbelysning og ambitionen om at forbedre sikkerheden for cyklister, har Ellipse skabt en unik cykel, der er skræddersyet til danske forhold. Deres fortsatte udvikling og engagement i at bringe produktionen tættere på hjemmet viser deres dedikation til at levere høj kvalitet og bæredygtige cykelløsninger.

Link

CYKELPORTALEN