CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Elektronisk gearskifte for Dummies Elektronisk gearskifte for Dummies
Shimano og til dels Campagnolo har sat sig tungt på markedet for elektroniske gearskift, og det tager de sig naturligvis godt betalt for. ... Elektronisk gearskifte for Dummies

 

DIYSHIFT01

Shimano og til dels Campagnolo har sat sig tungt på markedet for elektroniske gearskift, og det tager de sig naturligvis godt betalt for.  Men ligesom i computerverdenen hvor man opererer med Open Source som alle har adgang til og kan bruge frit forsøger en gruppe nu at stable elektronisk gearskifte på banen efter samme koncept.  Selvom konceptet for de fleste måske er en smule nørdet, så skal I alligevel ikke snydes, da vi her på portalen er stor fortaler for de små, og alternative cykelprodukter og producenter der som en anden David går op mod Goliat.

DIYSHIFT02

Computer Ingeniør Nabil Tewolde har den perfekte low budget elektroniske gearløsning, til dig som er lidt fiks på fingerne og ikke har, eller vil donere 15.000 kr. til et stort foretagende bare fordi at direktøren skal køre rundt i en Ferrari ;o)  Hans DIY electronic shifting system  er næsten udelukkende konstrueret af dele som du kan finde i den lokale elektronik og hobby forretning.  Bevares resultatet er designmæssigt ikke videre kønt, men det kan man jo passende selv arbejde videre med. Oprindelig var gearskiftet en del af et større projekt om at bygge den ultimative cykelcomputer, som du kan læse mere om på hans blog.

DIYSHIFT03

Her finder du hans udførlige anvisninger på hvordan du konverterer en billig Shimano Tiagra gruppe fra mekanisk til elektronisk gearskifte.  Nabil er ikke den eneste cyklist der selv har eksperimenteret med “Electronic Gearshifting for Dummies.  Et god side som samler flere informationer er Preston Fall’s Open source electronic bicycle shifting website.  Her finder du flere tekniske informationer om emnet, så hvis vinteren syntes lang er her et godt projekt, som garanteret vil få din fulde opmærksomhed når du tropper op til årets første cykelløb på din “Home Made DiYshift” racer.  Rigtig god fornøjelse og længe leve Open Source.

Link

 

CYKELPORTALEN