CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Elektrisk 12 speed gruppe fra Tiso overhaler de store indenom… Elektrisk 12 speed gruppe fra Tiso overhaler de store indenom…
  Mens medie dyndingerne knap nok har lagt sig efter Campagnolo og Shimanos introduktion af deres 11 speed udgaver på deres elektriske landevejsgrupper, ser... Elektrisk 12 speed gruppe fra Tiso overhaler de store indenom…

 

Mens medie dyndingerne knap nok har lagt sig efter Campagnolo og Shimanos introduktion af deres 11 speed udgaver på deres elektriske landevejsgrupper, ser det nu ud til at de bliver overhalet indenom af den lille italienske producent Tiso S.L.R.  Tiso er stort set ukendt på vore bredde grader selvom de siden 1979 har gjort sig bemærket med adskillige cykelkomponenter indenfor gear, kranse og styrfitting til landevej og mountainbike.

Deres kommende 12 gear elektriske landevejsgruppe har været på bedding længe . Allerede tilbage i september 2011 var der rygter om at noget var i gærde.  De 12 gear på kassetten opnås ved at producere den i titanium hvorved godstykkelsen kan gøres mindre uden at det går ud over styrken.

Men det for forbrugerne mest interessandte, er kompabiliteten. Hvor både Shimano og Campagnolo gør et stort nummer ud af ikke at være kompatibel med noget som helst, for at tvinge forbrugeren til at købe kun deres produkt, er Tiso s12 kompatibel med både Campagnolo, SRAM og Shimano. Desuden skulle det virke både på 10, 11 og 12 speed kassetter og hjulsæt.  Det betyder at man ikke behøver at skulle investere i en komplet gruppe men kan bruge det udstyr man allerede har i forvejen og supplere med Tiso elektriske gear og skiftere. Tiso udnytter for alvor alle muligheder som moderne teknologi kan.  Trådløst interface samt styring og justering via smartphone apps.

Tekniske detaljer

  • Systemet kører på standard batterier, både almindelige og genopladelige.
  • Keramiske lejer i Pulley hjulene
  • Bagskifter i kulfiber
  • Titaniumskassette med en total vægt på 150 gram for en 11-29 krans.
  • Skiftegrebene kan justeres til at arbejde med 10, 11 og 12 speed systemer.
  • Trådløst set up og justering vis Smart Phone App
  • Træningssoftware som automatisk skifter gear

Præsentations videoen viser en forproduktions model, hvor alle detaljer ikke er fuldt på plads, f.eks bliver batteriboksen meget mindre.  Der er endnu ingen detajler om pris og eksakt leveringstidspunkt men det bliver formodentlig engang i foråret 2013.  Tiso tager imod forhånds ordrer fra alle interesserede, der er velkommen til at kontakte dem direkte.  Vi vender naturligvis som altid tilbage mede flere detaljer når vi ved mere.

Link

CYKELPORTALEN