CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Effektmåling på begge ben Effektmåling på begge ben
Med erfaringerne fra det professionelle cykelhold TeamSky, frigiver Stage Cycling nu deres Powermeter LR der måler på begge ben. Effektmåling på begge ben

Effektmåling bliver mere og mere udbredt, men er med få undtagelser stadig forbeholdt professionelle cykelryttere kva en stadig alt for høj pris og kompliceret opsætning.  Amerikanske Stage Cycling kom for alvor på wattmåler himlen, da de indgik en kontrakt med Team Sky. Siden 2013 har de haft et europæiske distributionskontor i Tyskland, hvorfra en lille håndfuld danske forhandlere får deres produkter.

På Eurobike præsenterede de deres LR Power meter som måler på begge pedalarme.  I en professionel cykelsport hvor alle marginaler tæller, kan det være formålstjenligt at kende evt. forskelle i output som måske kan skyldes uligheder i måden man pedalerer på, eller fysiske forskelle.

Stage Cycling har en Bluetooth sensor monteret i venstre pedalarm. Denne suppleres nu af en tilsvarende i højre side. I første omgang fås systemet til de nye Shimano DureAce 9100 og Ultegra R8000 grupper.

Stage Dash computeren der opsamler og bearbejder data, og Link App. bliver også opdateret. Som hidtil vil alle tre produkter kunne arbejde sammen med trediepart apps og tilbehør, men fungerer og kan trække alle relevante data mest optimalt, som en samlet pakkeløsning. Produkterne forventes på markedet i november måned. Prisen på Dash computeren vil stort set være uændret, mens Dura Ace LR kranksættet vil koste omkring de 10.000 og Ultegra LR udgaven vil ligge omkring de 7500,-

Link

CYKELPORTALEN