CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Den globale cykelindustri får en stemme Den globale cykelindustri får en stemme
Cykelindustrien har organiseret sig i en ny verdensomspændende forening WBIA World Bicycle Industry Association Den globale cykelindustri får en stemme

Med World Bicycle Industry Association forkortet WBIA, fik den internationale cykelindustri i december måned sidste år, et nyt fælles talerør. Den nye forening er et forsøg på at køre fælles front for cykelindustriens interesser. Initiativtagerne er  CONEBi som er den europæiske organisation for cykler og cykeldele, det japanske cykelforbund BAJ, den amarikanske fabrikantforning BPSA og den Tawanesiske Cykelorganisation TBA.  Den nye sammenslutning får mødested i Geneve.

I pressemeddelsen skriver de:
“Ved udgangen af december 2017 blev World Bicycle Industry Association – forkortet WBIA – grundlagt i Schweiz. Den er en sammenslutning af  Bicycle Association Japan (BAJ), Bicycle Products Suppliers Association USA (BPSA), Confederation of the European Bicycle Industry (CONEBI) og Taiwan Bicycle Association (TBA) som de grundlæggende medlemmer.

WBIA er en non-profit forening der repræsenterer cykler, elcykler og cykeldele og tilbehør på et globalt plan. Hovedformålet er at repræsentere cykelindustrien og aktivt deltage på tekniske møder afholdt af United Nations forum i Geneve, sammen med andre interesse organisationer for en Harmonisering af transport regulativet (WP.29) og diskuttere forskellige tekniske aspekter omkring sikkerhed, støj og lys som er af vigtighed for cykelindustrien.

På det stiftende møde den 31  August 2017 blev den stiftende bestyrelse sammensat:

Formand: CONEBI – Mr. René J. Takens
Næstformand: BAJ – Mr. Satoshi Yuasa
Tredieformand: BPSA – Mr. Larry Pizzi
Suppleant: TBA – Mr. Michael Tseng
Da Mr. Erhard Büchel netop er blevet valgt som ny CONEBI formand, wil han dele WBIA titlen med Mr. René J. Takens. Bestyrelsen sidder for to år af gangen. og vil suppleres af Secretariat of the Association,  som varetages af CONEBI Sektretariatet for de første to år.

Link

CYKELPORTALEN