CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Det er tredie gang at arrangørerne af Eurobike afholder en Demodag, dagen før dagen hvor verdens største cykeludstilling løber af stablen

Det er tredie gang at arrangørerne af Eurobike afholder en Demodag, dagen før dagen hvor verdens største cykeludstilling løber af stablen.  For anden gang afholdes det i den lille idyliske foralpeby  Ratzenreid i Allgau regionen beliggende ca. 25 km fra messeområdet i Frederichshafen, hvorfra der kørte buser i pendulfart hele dagen.

Også i år var dagen beriget med solskin og varme i rigelige mængder, så der var rig lejlighed til at stifte bekendtskab med de mange nyheder first hand. Over 100 udstillere , 1000 forhandlere og 650 jounalister havde fundet vej.

Demodagen er stedet hvor man har rig lejlighed for at prøve en masse af det spændende cykeludstyr for den kommende sæson. Alt er repræsenteret lige fra dagligdagscykler til racer, mountainbikes, foldecykler, elcykler liggecykler og kabinecykler.

Giant
havde inviteret til morgenmad og pressekonferance før selve udstillingen begyndte.
Præsentationen var deres kommende top of the line carbon full suspension mountainbikes alle med Maestro dual-link akitektur og geometri, ellers er alt andet ændret. Anthem X Advanced SL er Giant’s hidtil bedste mtb.  rammen vejer 2.1kg og en komplet cykel med SRAM XX ligger på 9.8kg med pedaler.

Jeg havde lejlighed til at prøve den nye  Trance X Advanced SL. Der er tale om en cykel med 127mm-vandring altså mest egmnet til freeride. Vægtent for en ramme er  2.25kg.

The 2010 giant trance x advanced sl gets lighter and stiffer but keeps the awesome maestro rear end: the 2010 giant trance x advanced sl gets lighter and stiffer but keeps the awesome maestro rear end

Den samlede vægt er 11 kg. Cyklen var mneget velkørende specielt på nedkørsler, hvor den lange vandring virkelig kommer til sin ret.

Ud over deres nye top mountainbikes slog Giant også på tromme for deres egen komponentserie kaldet Contact SL som er en række letvægtskomponeter alle i kulfiber specielt designet til Giant..

BMC
er stort set ukendt i Danmark. Men det skal der laves om på, nu hvor Belgiske Veltec bliver distributør af mærket i Danmark og Sverige.  Efter en korte prøvetur af den nye top landevejsmodell SLR01 Team er jeg ikke blege for at erkende at dennne ramme hører til blandt de absolut beste kulfiberammer jeg har prøvet.  Vi vender tilbage med en mere udførlig test i løbet af kort tid.

Dahon
viste deres nye IOX foldecykel som er med 24″ hjul men som sammenfoldet fylder som en med 20″ .  Den kommer i første omgang i to udgaver med Shimano Nexus 8 gears nav og skivebremser.  Der er mange fine små detajler på denne meget velkørende dagligdagscykel bl.a deres nye justerbare frempind og den smarte og simple kædebeskytter i form af et fleksibelt gymmibånd.

Bernds
Tyske Bernd bygger foldecykler, men det mest interessandte var nu at prøve bæltedrevet som vi ser vinde mere og mere indpas på flere og flere cykler.
Det umiddelbare indtryk er rigtig godt. Det er fuldt på højde med kædetræk. Eneste umiddelbare ulempe er en del skurende støj speceilet i de lave gear.

SRAM
præsenterede deres nye XX MTB topgruppe og den nye udgave af Force landevejsgruppen, samt tre nye hjulsæt til landevej alle med alufælge og i en mere overkommmelig prisklasse.  XX er en sand XTR killer og Force  landevejsgruppen ligner nu RED gruppen til forveksling bortset fra farven. Du kan læse test af disse to grupper senere på året.

Pronghorn
Sidste år havde vi lejlighed til at prøve denne fremragende fuldtaffjedrede mountainbike. Nu kommer den i en 300 grams lettere kulfiberudgave. De gode køreegenskaber er stadig de samme men kulfiberrammen giver en lidt mere levende køreoplevelse.

Der var trængsel det meste af dagen både på stier og landevej.

Elcykler boomer nu for alvor, og lidt overraskende er det  de helt unge som har taget den til sig. Det var lidt sjovt når man kom til stigninger og drønede forbi de almindelige pedaldrevne cyklister i oprejst stil og med stort smil på læben.

Den perfekte kulisse til en god dag i selskab med alt det nyeste i cykeludstyr.

Læs vore Eurobikerapport i løbet af et par dage hvor vi bringer mange flere spændende nyheder.

CYKELPORTALEN