CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Delecykler i Nordjylland Delecykler i Nordjylland
Aalborg kommune har søsat et nyt forsøg med Dele-elcykler i landdistrikter  Delecykler i Nordjylland

Aalborg kommune har søsat et nyt forsøg med Dele-elcykler i landdistrikter. Tidligere forsøg har vist  at elcykler kan understøtte mobiliteten også i landdistrikter. Nu bliver det spændende at se om dele-elcykler også er attraktive. Der testes forskellige typer af elcykler (mountainbikes, citybikes og ladcykler) i 9 landsbyer (ca. 6 måneder hvert sted) læs mere på www.landsbycykel.dk.

 

Den kommende tid  stiller Aalborg Kommune og Bike Media nye dele el-cykler til rådighed i to landsbyer

Første landsbyer er Tylstrup og Ajstrup hvor cyklerne er at finde de næste 8 måneder. Meget symbolsk står cyklerne i Ajstrup ved det gamle frysehus der jo også før i tiden var et vigtigt centrum for fællesskab og “deleøkonomi” i landsbyerne.

Det er gode kræfter i landdistriktsgruppen der står for det nye Aalborg projekt hvor der den kommende tid skal indsamles data og evalueres på :

  • Brug, hvem, hvad, hvorhen og hvor langt
  • Formål – fritid, pendling, kombinationsrejse ift. kollektiv trafik
  • Praktik hvordan fungerer ordningen i praksis
  • Bæredygtighed – er det et potentiale for at de kan erstatte behovet for bil nr. 1, 2, eller 3, og kan det gøres økonomisk bæredygtigt?

Du kan se hele indslaget fra TV2 nord på https://lnkd.in/eBjr5vzY


Redaktionen: Hvis forsøget viser sig som en succes kan man kun håbe på at andre små kommuner vil tage initiativet op og indføre noget lignende. Der er brug for det i takt med at den offentlige trafik skæres ned alle steder i udkantsområderne og flere og flere kører i biler. #carfreeliving

Link

CYKELPORTALEN