CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Studerende fra Kina og Danmark arbejder sammen om at designe en cykel til moderne storbyer. Målet er at reklamere for miljørigtig transport og gøre...

Hvad ville du vælge hvis du fik valget mellemat køre på arbejde i din bil eller på cykel ?

Hvis du spørger de studerende fra designskolen i Kolding og Tongji Universitet i Shanghai, er svaret simpelt.

“I storbyerne er trafikken ofte kaotisk, og det er ofte hurtigere at bruge cyklen. Ovenikøbet så forurener en cykel heller ikke siger Alexander Muchenberger, studerende på designskolen i Kolding.

Han håber at det dansk kinesiske projekt kan sætte fokus på cyklen som trendy og miljørigtig transport ved at udvikle en cykel med et atraktivt design.

Det er meningen af cyklen skal tilbydes som transportmiddel for de 70 millioner besøgende der forventes til EXPO 2010. Udstillingen løber af stablen i Shanghai fra den 1. maj til den 31. oktober 2010.

“Der forventes 600.000 besøgende om dagen og det ville være alletiders hvis de kunne cykle rundt og tage derfra med en følelse af at cyklen er en bæredygtig transportform siger Thomas Lagoni, som er en af lærerne på Kolding designskole.

Det er EXPO 2010 kommiteen sok afgør om cyklerne skal produceres eller ej. Man vi er optimistiske siger Yang Wenqing, som underviser på Tongji Universitetet.

“Projektet har gode chancer for at vinde da det har tætte relationer til det overordnede tema på udstillingen ‘Better City Better Life’.

Hvis projektet vinder er det meningen af en kinesisk cykelproducent Forever skal producere de mange cykler.
Projektet er stærkt da det forener design, klime og bæredygtighed. Det er oppe i tiden at flot designede cykler måske man få folk til at køne en ny cykel frem for en bil.

Cyklen bliver forøvrigt også vist på klimakonferencen i København i næste måned.

CYKELPORTALEN