CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Dansk elmotor løsning med kæmpe potentiale Dansk elmotor løsning med kæmpe potentiale
Sønderborg firmaet Bike2 har udviklet en kædeløs elmotor løsning med et kæmpe potentiale. Dansk elmotor løsning med kæmpe potentiale

Sønderborg firmaet Bike2 vandt i 2010 Seoul Cycle Design konkurencen for deres kædeløse elmotorsystem. Siden har de forfinet og videreudviklet det, og er nu for alvor klar til det store eksport fremstød.

Det specielle ved Hybrid Drive systemet udviklet af Jesper Allen Hansen og Niels Sveje, er at det ikke har nogen mekanisk transmision. Systemet fungerer ved at pedalerne aktiverer en generator som sidder i krankboksen. dette betyder at man oplever den samme følelse af at pedalere som en almindelig cykel. Systemet minder en del om det koreanske Mango Footloose præsenteret på Eurobike 2012.

Trinløs gearing
Bike2 høvder at deres nye Hybrid Drive System er det første serieproducered system med både automatisk og trinløst gearsystem der regulerer afhængig af belastningen. Systemet virker i samenligning med de eksisterende elmotor systemer meget simplet og brugervenligt. Systemet har en rækkevidde på 75 km og kan klare stigninger op til 15% med en last på 100 kg.

Brugbart til andet end cykler
Ud over det traditionelle elcykelsegment er Hybrid Drive systemet også velegnet til en mængde andre batteridrevne køretøjer ikke mindst indenfor for transportsektoren og Velomobilen.

Systemet bliver officielt præsenteret på Eurobike 2017 i Hal A5 stand 605 .

Link

CYKELPORTALEN