CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Dansk cykeliværksætteri med international succes Dansk cykeliværksætteri med international succes
Det er forholdsvis sjældent at dansk cykel iværksætteri rydder overskrifterne på de udenlandske cykelmedier. Dansk cykeliværksætteri med international succes

Det er forholdsvis sjældent at dansk cykel iværksætteri rydder overskrifterne på de udenlandske cykelmedier. Men dette er  sket for Ceramicspeed og Donkey Republic der hver især repræsentere to yderpunkter i den danske cykelbranche. En dansk cykelbranche som i vores øjne i alt for ringe grad udnytter det potentiale Danmark reelt set har, og som stadig triller rundt i de samme rustne kæder. Disse to historier er til inspiration for jer :o)

Ceramicspeed som producent af keramiske industrilejer og Donkey Republic som udbyder af delecykler ordninger. Begge firmaer med pæn succes både i ind- og udland. Donkey Republic styrker positionen på markedet for deling af cykler med nyebørsnoteringer. Det er netop lykkedes dem at samle 110 millioner kroner i nye aktieoptioner. Siden 2014 er flåden fra det danske Donkey Republic vokset til omkring 13.000 cykler placeret i mere end 60 byer i 14 europæiske lande.
Donkey Republic forventer, at markedet for dele cykler vil vokse på det europæiske marked 15-20% over de næste fem år. For at positionere sig for denne vækst har de netop skaffet ny kapital på mere end 100 mill.

Nøglefærdig løsning til mobilitet i byer
Med et stærkt fokus på mobilitet har Donkey Republic udviklet en nøglefærdig løsning til byer, der er fokuseret på en overgang til en mere bæredygtig dagsorden med nem og automatisk adgang til cykeldeling. Både offentlige institutioner og private partnere kan implementere og bruge den digitale platform. Brugerne er i stand til at finde de genkendelige
orange Donkey Republic-cykler, med deres app, der også fungerer som en nøgle til at låse cyklerne. Alle cykler kan bruges inden for GPS-udpegede områder 24/7.

”På grund af vores praktiske og innovative løsning har vi formået at etablere os som den førende aktør inden for cykeldeling i Europa på bare seks år. Vi har opbygget et stærkt fundament baseret på at give så lidt friktion som muligt til både brugere og byer, hvilket igengiver os mulighed for at starte op i nye byer inden for godt en måned “ , siger Erdem Ovacik,  medstifter og administrerende direktør for Donkey Republic .

Mere end 50.000 æsler inden 2024
I løbet af de næste fire år forventer Donkey Republic, at cykel flåde vil vokse med mere end 50.000 cykler, og den årlige omsætning vil stige til ca. DKK 200 mio. Hovedaktionæren i æsel republikken er Vækstfonden. De har været en investor siden 2016, og de vil også investere i den kommende børsintroduktion. ”Donkey Republic er baseret på troen på bæredygtighed og har vist sig at have en skalerbar løsning, der er meget efterspurgt,” forklarer Vækstfondens administrerende direktør, Rolf Kjærgaard.

”Donkey Republic har en stærk vision for bæredygtig mikro mobilitet og et ledelsesteam, der er lidenskabelig og kæmper for sagen. Det er afgørende, at vi kan liste stærke vækstvirksomheder med bæredygtige ambitioner i Danmark, og derfor er vi glade for at kunne bidrage til dette næste skridt i Donkey Republics rejse ”.

Link

Fremtidens gearsystem fra Ceramic Speed
Ceramicspeed kom på alles læber i 2018 hvor de præsenterede deres Driven gear system, Til trods for mange skeptiske udmeldinger nåede de på kun to dage deres finansiering mål på $ 1 million USD via crowdfunding.

I slutningen af ​​april rapporterede de, at Driven, en spin-off af CeramicSpeed, og søsatte en crowdfunding projekt som skulle rejse mindst $ 300.000 USD til videre udvikling af deres Driven gear system. Driven blev først vist på Eurobike i 2018 og erstatter kæden på et traditionelt drivsystem med en drivaksel, der hævdes at give 99% effektivitet. Designet blev skabt sammen med University of Colorado Mechanical Engineering Department, og Ceramic Speed ​​hævder, at det har alle fordelene ved en gearkasse men uden de negative følgevirkninger.

Desværre voksede omkostningerne ved at udvikle projektet sig for høje til, at CeramicSpeed selv kunne finansiere det, så de udskilte projektet til en Driven-firma og søgte crowdfunding fra cykel samfundet. Interessen var overvældende og efter kun to dage havde de nået 1 million USD, og i øjeblikket er der modtaget yderligere $ 600.000 der står på venteliste, hvis
tidligere investorer falder fra. CeramicSpeed ​​hævder, at dette er den hurtigste fundraise nogensinde i SeedInvests historie
på trods af en hel del kritik omkring meddelelsen. Imidlertid fortalte Jason Smith at de er vant til skeptikere og kritiske haderne og forklarede,

“Vi kommer altid med innovative løsninger på design udfordringerne. Og står skeptikerne næsten i kø for at ytre sig. En tendens som også Apple kæmpede med mens de endnu var små. Kritikere kigger kun på hvor produktet er lige nu, hvor det endnu er på udviklings stadiet, mens investoreren kan se potentialet og har haft tillid til at investere for på den måde at
fremme udviklingen af et af morgendagens nye cykel teknologiske løsninger inden for gearskift ”

Det er ingen hemmelighed, at cykelindustrien er inde i en positiv bølge lige nu og, at investorer håber på et godt udbytte. Vi ville ikke blive overrasket over at se, at et antal lignende kampagner fortsætter med at vokse op i løbet af de næste par år, selvom sådanne investeringer altid er forbundet med en vis risiko, og der er absolut ingen garanti for, at du får et afkast på dine penge, uanset industriens tilstand – især på projekter, hvor produktet stadig er en prototype.

Hvad CeramicSpeed ​​angår, håber de at have en fungerende prototype inden årets udgang og forventer nu at have tilstrækkelig med midler til at føre produktet igennem til endelig fremstilling.

Link

CYKELPORTALEN