CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Danmark har fået en ny motionsklassiker Danmark har fået en ny motionsklassiker
De fire populære motionsevents Esrum Sø Rundt (løb), Gudenaa Open Water (svømning), Fyen Rundt (cykling) og Kongesporet (mountainbike) har indgået et tæt bredde-samarbejde under... Danmark har fået en ny motionsklassiker

dendanskeklassiker02

Interessen for triatlon stiger eksplosivt i disse år. Siden 2007 er medlemstallet i trialternes forbund mere end fordoblet og hele tiden skyder nye triatlonklubber frem.

Triatlon er med andre ord en ny folkesport, som nu har fået sin helt egen klassiker med fire udfordringer i svømning, løb og cykling spredt hen over sommermånederne fra juni til oktober. 
I Den Danske Klassiker afvikler man i imidlertid en disciplin ad gangen, idet den er fordelt over fire allerede velkendte motionsevents:

180 km cykling rundt om Fyn, 5,2 km svømning i Gudenåen, 27 km løb rundt om Esrum Sø og 105 km moutainbikecykling ad Kongesporet. 

Tilmeldingen er allerede i fuld gang og pt. har over 3000 motionister tilmeldt sig Den Danske Klassiker eller Halvklassikeren -, hvor distancerne er kortere.

Ophavsmand til Den Danske Klassiker er ildsjælen Jacob Holbak, der selv er meget aktiv udøver. Han er inspireret af En Svenske Klassiker, og han har store ambitioner.

”Vi er i gang med at skabe en dansk pendant. Det er vores ambition, at Den Danske Klassiker, og de events der indgår, skal være kendt af alle danskere og skandinaver inden for en 2-3 årig periode. De enkelte events skal være de bedste og største i Danmark og over en årrække deltagermæssigt være på linie med vores svenske naboer. Vi er glade for, at Nordea-fonden vil være med til at gøre visionen til virkelighed.”

Den svenske klassiker tiltrækker mellem 20.000-40.000 deltagere fire gange om året til sportslig folkefest i forbindelse med afholdelsen af ”Vasaloppet” (langrend), Vätternrundan” (cykling), Vansbrosimningen (svømning) og Lidingöloppet (løb)”.

dendanskeklassiker03

Fælles for de fire events er, at de alle er unikke udfordringer med kant, foregår i smuk natur og har en stærk organisation bagved med store vækst-ambitioner. De fire events finder sted i hhv. juni, juli, august og oktober måned og er spredt over hele Danmark. Gennemføres alle fire discipliner i Den Danske Klassiker indenfor 12 måneder, udløser det en medalje og en plads i Den Danske Klassiker Hall of Fame.

Første event er Fyen Rundt den 15. juni. Information om tilmelding og priser fås på www.dendanskeklassiker.dk.

Oplevelser for begyndere og øvede
”Vi håber, at Den Danske Klassiker bliver et hit blandt motionister, der vil udfordre sig selv på nye discipliner, nye distancer og nye løb, ” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter aktiviteter, der fremmer gode liv.

’’Danmark har brug for flere permanente oplevelsesfyrtårne, som giver opmærksomhed, overnatninger og dermed omsætning til landet. Vi bakker op om Den Danske Klassiker fordi konceptet og de fire events har stort potentiale og vil være med til at sætte fokus på Danmark, som et attraktivt land med skønne naturarealer”, udtaler Sten Poulsen fra cykelløbet Fyen Rundt.

”Vi har valgt at deltage i Den Danske Klassiker, idet det er en spændende og motiverende udfordring for mange breddemotionister og dermed et perfekt match til vores målsætning om at vokse Kongesporet til minimum 5.000 deltagere i 2015” fortæller løbsleder Klaus Bach fra mountainbikeløbet Kongesporet begejstret.

”I Fredensborg brænder vi for at give mange flere jyder, fynboer og motionister fra vores nærmeste nabolande muligheden for at løbe i den smukke nordsjællandske kulisse. Vi vil ligeledes gerne motivere flere svømmere, cyklister og mountainbike-folk til at stifte bekendtskab med løb” forklarer formand Jan Pold fra motionsløbet Esrum Sø Rundt.

”De fire events, der indgår under Den Danske Klassiker handler om motion, velvære og sammenhold og vi har plads til både hundesvømning og torpedocrawl. Hvis de kan opbygge store breddeevents i Sverige – så kan vi også i Danmark!”, afslutter John H. Jeppesen fra Gudenaa Open Water passioneret. 

Link

CYKELPORTALEN