CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Horsens-cykelholdet GM-LRØ vil nu etablere et cyklende netværk med op til 70 erhvervsledere fra Østjylland. Netværket etableres i samarbejde med erhvervsforeningen Connecting Århus, som...

Horsens-cykelholdet GM-LRØ vil nu etablere et cyklende netværk med op til 70 erhvervsledere fra Østjylland. Netværket etableres i samarbejde med erhvervsforeningen Connecting Århus, som blandt andet Rambøll står bag.

Bag det usædvanlige netværksinitiativ står den tidligere professionelle cykelrytter Michael Skelde, som sammen med sin hustru Christa Skelde driver elitecykelholdet GM-LRØ. Parrets mål for det nye netværkshold er at få 50-70 østjyske erhvervsledere i sadlen inden årsskiftet, mens ambitionen på længere sigt er at starte netværkshold i de større byer i hele Danmark.

”Vi mærker en helt klar efterspørgsel. Især yngre erhvervsledere gider ikke længere bare sidde og drikke kaffe, som man gør i traditionelle netværksfora. De vil have fart over feltet og samtidig lære andre erhvervsfolk at kende, og det er lige præcis dét, det cyklende erhvervsnetværk kan,” siger Christa Skelde.

Erhvervsledere i sadlen

Konceptet for det østjyske netværksinitiativ er enkelt: Med cykeltræningen som omdrejningspunkt skal erhvervslederne mødes to gange ugentligt for at holde sig i form og få nogle kilometer i benene sammen med eliteryttere fra GM-LRØ. Samtidig vil den uformelle og anderledes netværksform give mulighed for at snakke og netværke på tværs af brancheskel.

”Der er fordele for begge parter: Det er en stor motivationsfaktor for erhvervsfolkene at køre sammen med de professionelle ryttere. Samtidig giver det vores ryttere mulighed for at skabe sig et netværk, som de kan trække på, den dag de vælger at lægge cykelkarrieren på hylden,” siger Christa Skelde.

Inspiration fra Horsens

Inspirationen til det østjyske netværk kommer fra GM-LRØ’s eksisterende erhvervsnetværk Team Live Long, der består af ca. 70 cyklende erhvervsledere fra Horsens og omegn. Etableringen af det østjyske netværkshold foregår i samarbejde med foreningen Connecting Århus, som består af ca. 30 cykelinteresserede erhvervsledere fra Århus-området.

”Vi arbejdede sammen med Connecting Århus i sommers, hvor vi arrangerede en tur til Rotterdam. Her cyklede erhvervslederne sammen med eliterytterne ned til prologen i Tour De France, og der så vi et enormt potentiale for at udvide konceptet til hele Østjylland. Så vi glæder os til at komme i gang,” siger Christa Skelde.

Professionelt setup

Fra erhvervsledernes side ser man også frem til at udvide samarbejdet med GM-LRØ, og Connecting Århus har store forventninger til det nye netværkshold.

”Det professionelle set-up omkring holdet og det faktum, at erhvervslederne får mulighed for at køre med de professionelle ryttere er en vigtig succesfaktor. Allerede nu oplever vi stor interesse fra de østjyske erhvervsledere for at være med, og vi ser frem til at udvide samarbejdet med GM-LRØ,” siger direktør i Rambøll Århus Ole Bech Jensen, der er formand for Connecting Århus.

I 2011 er planen, at det østjyske netværkshold skal køre to langdistanceløb. I juni gælder det Vättern Rundt, som er et endagsløb på 300 km rund om søen Vättern i Sverige, mens der i september er planlagt en uges udfordrende bjergkørsel i Pyrenæerne.

Fakta om GM-LRØ

  • GM-LRØ er et professionelt cykelhold med base i Horsens.
  • Siden år 2000 har GM-LRØ været et af de mest dominerende hold i dansk elitecykling.
  • Det 26-årige danske cykeltalent Mads Christensen, som i denne sæson har kørt for GM-LRØ, har netop skrevet kontrakt med Bjarne Riis’ Team Saxo Bank.

Fakta om Connecting Århus

  • Foreningen Connecting Århus består af ca. 30 erhvervsledere fra Århus og omegn.
  • Medlemmerne er beslutningstagere fra blandt andre Rambøll, Ingeniørhøjskolen Århus, Per Aarsleff, Vestas, M. T. Højgaard, Delacour Dania Advokatfirma, Dong Energy, Jorton, Danjord, Olav de Linde og Århus Havn.
  • Omdrejningspunktet i Connecting Århus er fysisk træning som døråbner for dialog mellem beslutningstagere i Århus.

Yderligere oplysninger

Team manager Christa Skelde, GM-LRØ: 3013 6326 / chs@cyclinghs.dk

Direktør Ole Bech Jensen, Rambøll Århus: 5161 5600/ obj@ramboll.dk

CYKELPORTALEN