CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykeltyveri skal fremover anmeldes på nettet Cykeltyveri skal fremover anmeldes på nettet
Der bliver hverdag stjålet omkring 200 cykler i Danmark. Fra 1. december 2013 skal cykeltyveri anmeldes på nettet. Cykeltyveri skal fremover anmeldes på nettet

cykeltyveri02

Du kender måske situationen:  Du kommer ud for at tage din cykel ,men opdager at den er blevet snuppet af cykeltyv.  Hvert år anmeldes 68.000 cykeltyverier i Danmark – det svarer til omkring  200 cykeltyverier om dagen. Fra den 1. december 2013 skal cykeltyverier anmeldes på www.borger.dk/cykeltyveri.   Hvis din cykel bliver fundet, og den ikke er forsikret, kontakter politiet dig.  Har du tegnet en forsikring, der dækker cykeltyveri, bliver dit forsikringsselskab kontaktet.

Din kontakt med det offentlige starter på nettet Danmark, der har sat fuld kraft på den digitale omstilling.  Med udgangen af 2015 skal 80 % af al skriftlig kommunikation med det offentlige, foregå digitalt. Det betyder en hurtigere og mere fleksibel service, når du skal i dialog med de offentlige myndigheder – og med den døgnåbne selvbetjening slipper du for lange køer.

Det er ikke kun i forbindelse med cykeltyverier, at du skal gå på nettet. Fra den 1. december skal du også vælge læge, udfylde ægteskabserklæring og indtaste din skat på nettet. Borger.dk er din indgang til det offentlige. Her finder du information og betjener dig selv hurtigt og sikkert.

Sådan anmelder du cykeltyveri

  • Klik ind på www.borger.dk/cykeltyveri
  • Klik på Anmeld cykeltyveri til politiet, og følg vejledningen på skærmen.
  • Indsend din anmeldelse.
  • Du vil modtage en skriftlig kvittering med sagens journalnummer pr. post.
  • Ekspeditionstiden er ca. en uge.

Samtidig har Rigspolitiet meldt ud at de er på vej med en app som ifølge planen skulle blive lanceret inden årets udgang. På Dansk Politi App vil man bl.a kunne søge på stelnumre for at se om en cykel man f.eks ønsker at købe brugt er meldt stjålet.

Link

CYKELPORTALEN